30 Декември, 2016 21:04 1 723 3

Дутерте: Никого не съм хвърлял от хеликоптер!

  • дутерте-
  • родриго дутерте-
  • филипини-
  • хеликоптер

В интервю за Си Ен Ен филипинският президент отрече собствените си думи

Дутерте: Никого не съм хвърлял от хеликоптер! - 1
Снимка АП/БТА

Президентът на Филипините Родриго Дутерте отрече да е хвърлял човек от хеликоптер. В интервю за Си Ен Ен той опроверга собствените си думи, изречени на живо в ефира на филипинската национална телевизия по-рано тази седмица.

"Ние нямаме хеликоптер. Ние не използваме такъв", каза той и определи инцидента като недоразумение, породено от "развихрилото се творческо въображение на онзи Тулфо."

Дутерте не разясни кой е Тулфо, но според Си Ен Ен, филипинският лидер може би е имал предвид някой от журналистите в страната му, носещи тази фамилия.

Във вторник, по време на телевизионно обръщение Родриго Дутерте разказа как преди време е хвърлил човек от борда на летящ хеликоптер и заплаши със същата съдба всеки, който злоупотребява с публични средства.

"Ако някой използва публичните средства за корупция, ще бъде удостоен с честта да се вози на хеликоптер заедно с мен към Манила, а аз ще го хвърля докато сме във въздуха", каза филипинският президент и допълни: "Ще го направя! Правил съм го преди, защо да не го сторя отново?"

По време на интервюто, което даде за американската новинарска телевизия, Дутерте заяви, че ще продължи своята непоколебима и много противоречива борба срещу наркотиците докато "и последния наркобарон не бъде убит."

Той описа новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп като човек, с когото "лесно ще се разбираме" и разкри, че обмисля идеята да сложи край на споразумението, което позволява американското военното присъствие в страната му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал Купоне

    6 0 Отговор
    Вижте там се разберете най на края, че бая май пожълтяхте ! Хвърлял ли е или не е хвърлял ? Да не пуснете утре нова патка, че ги е мятал от самолет.
  • 2 Диди

    2 3 Отговор
    Дутерте страда от комплекси,не е много здрав в главата.
  • 3 Бай село

    1 0 Отговор
    Оставете човека на мира , никой не е хвърлял , те сами са скачали , какво толкова?