Last news in Fakti

2 Януари, 2017 17:12 1 614 0

Военните в Тайланд обещаха да не правят преврати

  • тайланд-
  • армия-
  • военни-
  • военен преврат-
  • обещание

Управляващата хунта обеща да възстанови гражданското управление след последния преврат

Военните в Тайланд обещаха да не правят преврати - 1
Снимка Архив АП/БТА

Главнокомандващият армията на Тайланд обеща, че военните няма да организират преврат след следващите избори в страната, съобщава Би Би Си.

Тайландските военни успешно са завземали властта 12 пъти от 1932 г. насам, като в този период от време са организирали и 7 неуспешни опита за държавен преврат.

Генерал Чалермчай Ситхисат заяви, че военните ще се съобразят и ще приемат резултатите от предстоящите избори.


В първото интервю, което генералът даде за тази година, той бе категоричен: "Мога да потвърдя, че няма да има преврат. Каква би била причината, която да ни накара да извършим преврат? Няма да има преврат. Ние вече си взехме поука от това, което се случи."

Управляващата хунта многократно обещаваше да възстанови гражданското управление, след като преди три години завзе властта от новоизбраното правителство, чрез военен преврат.

Някои от членовете на военното правителство твърдят, че изборите, планирани за края на 2017 г. ще бъдат отложени за 2018 г., за да бъдат приети, заложените в изборния закон необходими промени. Въпреки това правителственият говорител настоява, че те ще се състоят още тази година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА