Last news in Fakti

3 Януари, 2017 16:00 2 167 0

"Атентаторът" от Истанбул: Нямам нищо общо

  • истанбул

Яхе Машрапов от Киргизстан даде интервю за изданието Turmush

"Атентаторът" от Истанбул: Нямам нищо общо - 1
Снимка: TRT

Киргизстанецът Яхе Машрапов, когото турските власти идентифицираха като атентатора, убил 39 души в новогодишната нощ в Истанбул, напълно отрече участието си в кървата баня край Босфора.

Машрапов даде специално интервю пред изданието Turmush, в което твърди, че няма нищо общо с касапницата в клуб "Рейна". По думите му той е дошъл в Турция на 1 януари, но часове, след терористичната атака в Истанбул. Целта на пътуването ми беше търговска сделка, твърди мъжът.

След успешното приклчване на сделката той се качил на автобул, придвижил се до летището в Истанбул и се качил на самолета на Бишкек. "Обясниха ми, че малко приличам на снимката на атентатора, но после ми се извиниха и ме настаниха в самолета", разказва Машрапов.

Киргизстанецът споделя още, че няма представа как снимката от паспорта му е попаднала в интернет. "От пет години търгувам на турския пазар и често летя до Истанбул", казва още Машрапов.

Турската телевизия „ТРТ свят“ разпространи днес снимка на паспорта на 28-годишния Машрапов от Киргизстан. Според медията именно той е стрелял в първите часове на новата година в нощния клуб.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА