3 Януари, 2017 16:49 1 622 3

Зукърбърг преоткри религията

  • марк зукърбърг-
  • религия-
  • атеист-
  • фейсбук

Изпълнителният директор на Фейсбул вече не се определя като атеист

Зукърбърг преоткри религията - 1
Снимка: Фейсбук

Изпълнителният директор и основател на Фейсбук Марк Зукърбърг престанал да се смята за атеист.

Изданието Quartz обърна внимание на една от публикациите на Зукърбърг в социалната мрежа от 25 декември.

Основателят на социалната мрежа пожелал в отделен пост на всички щастливо Рождество и Ханука: "Весела Коледа и Честита Ханука от Присила, Макс, Бийст и мен!"

В коментар под поста му един потребител пита: "Ти не беше ли атеист?", на което Зукърбърг отговаря: „Не. Аз бях възпитан като евреин, а после преминах през период, в който се съмнявах в различни неща. Но сега съм на мнение, че религията е много важна“.

Досега в своя Фейсбук профил Зукърбърг определяше себе си като атеист. През 2015 г. обаче, когато посети Китай, той се помоли пред Голямата пагода на дивите гъски в Сиан. Тогава тоя заяви, че: "Будизмът е една невероятна религия и философия и аз научавам все повече за него с течение на времето. Надявам се да продължа с разбирането на вярата на по-дълбоко ниво."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 киро

    2 0 Отговор
    Не може ли просто да е Зукерберг както си му е истинското име
  • 2 аз бих казал

    1 0 Отговор
    Закабъркчо
  • 3 mediator37

    3 0 Отговор
    Еврейчето за пари мисли.
    Над 1,2 млрд. будисти в Азия и цял Китай го оправя откъм кинти на първо време. А под будистата свастика носи пентаграмата. Вервайте ми!