Last news in Fakti

3 Януари, 2017 21:15 2 193 13

Великобритания остава напълно разделена за Брекзита

  • брекзит-
  • ес-
  • великобритания
Великобритания остава напълно разделена за Брекзита - 1

Великобритания остава напълно разделена за Брекзита. Това показва проведено на 19 декември социологическо проучване от YouGov. То е цитирано от блога за политика PoliticalBetting.com.

Данните от 19 декември показват, че 44% смятат, че решението за Брекзит е правилно. Същият 44% обаче смятат, че решението на проведения през юни референдум е грешно. Едва 12% нямат мнение.

Най-висока е била подкрепата за Брекзита през август месец, когато около 46% - 47% са подкрепили решението за напускане на ЕС.

Британският премиер Тереза Мей вече обяви, че през март ще задейства член 50 от Договора за Лисабон за напускане на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 киро

    11 12 Отговор
    И България трябва да задейства тази процедура по Брейкзит.
    Колкото по-рано се махнем от този съюз - толкова по-добре за държавата ни! Трябва да излезем и от НАТО! За да не може никой да ни определя. Бежанци ни вкарват - нямаме армия, 100% зависимост!
    То поне пари да се взимаха а то жълти стотинки!
  • 2 киро

    9 10 Отговор
    Тези дето слагат минусите, явно ги кефи да се подлоги на световно ниво! Кефят ги жълтите стотинки на Европа! Кефи ги това че в ЕС няма равенство и че никой няма да позволи България да стане по-силна икономически държава от една Германия примерно! Но това е нормално всеки народ си заслужава управниците и съдбата. Жалко че не проумявате реално какво е това ЕС!

    Коментиран от #10

  • 3 некойси

    10 5 Отговор
    ЕС е създаден по желание на определени кръгове хора за да обслужва дадени интереси.
    Същата шепа хора ще развали ЕС когато поиска.
    Мисля, че точно това се случва в момента.
    Очаквайте скоро Марин Лю Пен и FrExit и т.н.
  • 4 киро

    7 4 Отговор
    ЕС е създаден да контролира! Да продава ! Да налага , а не да помага!
    Прост пример. Прави се верига на "Била" в страна членка на ЕС!
    Цените в тази верига са аналогични на цените в Германия! Приходите от тази верига се изнасят в Германия. Аналогичен е примера с банките.
    Колко български банки имаме и колко чужди? Къде отиват лихвите по кредитите, къде отиват печалбите. Естествено извън България!
    Парите се изнасят от България, а се внасят ГМО продукти и други боклуци от държави, които не искат да ги консумират... и вместо да ги изхвърлят ни ги продават. Няма как да им откажеш, дори и да им откажеш - зареждат с тях българската Била и други чужди вериги... и пак ги купуваш! Изобщо темата е безкрайна, замислете се къде е далаверата на ЕС. Да не говорим за контрола, за налагане на санкции, за определяне на външна политика угодна не на България, а не ЕС. Така че драскайте си смело минусите, но поне разберете каква е истината. Полза от ЕС имат само определени кръгове във властта. Обикновения народ - демек ние, имаме само вреда!
  • 5 киро

    7 3 Отговор
    И да допълня над 30 годишните помнят вкуса на българското пиле,
    помнят вкуса на краставицата, домата, динята и на всички плодове отгледани в България. А сега си купете немски картофи, домати и краставици, яжте пилета с вкус на нишесте и мирис на нещо странно... и да ви е вкусно, тъй както е вкусно и членството в ЕС!

    Коментиран от #6

  • 6 живота през соца

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "киро":

    Помня Кире, помня празните магазини, бонбоните с брашно и миризлив фъстък, твърдите дъвки идеал, бананите по нова година, които все не стигаха, режима на тока, дефецитните стоки, опашките, корекомите, в които се пазаруваше само с долари, а долари имаха само тираджиите, помня, че баща ми ме е записал за Лада и след 25 години, номера ми така и не беше излезнал, помня, че по морето беше мизерия, а чужденците от Запад, бяха, като богове, помня, че не можеше да отидем на екскурзия никъде другаде, освен в страните от СИВ, помня тъпизмите на селяка Бай Тодор, вечните им конгреси и простотии, помня 80-те години!
    През соца беше супер, нали!?
  • 7 живота при ЕС

    3 4 Отговор
    Сега карам западна кола, почти нова, мисля да си купя чисто нова, без да чакам. Ходим по 3 пъти на море, където си поискаме и 2 пъти на екскурзии в чужбина, тази година бях в Италия и Германия. Пътуваме по Света БЕЗ ВИЗИ, като нормални хора.Уредите вкъщи си ги купувам онлайн и без връзки, даже не знам, как се казва продавачката и на кой е роднина, всички са маркови, като от Корекома, но си ги купувам с левове. Хладилника ми е пълен с хубава храна, без да чакам на опашки с часове, в момента имам към 10 кг банани, купих ги без да чакам и да се бия на опашка, имам 5-6 чифта маркови дънки, купени с левове. :)
    Кире, това, че си скъсан, няма нищо общо с ЕС, българина все чака някой друг да го оправи, вместо да седне и да си свърши работата сам. Айде продължавай да плюеш по ЕС.
  • 8 Диди

    0 1 Отговор
    Кире ти ,,бъркаш,,частни фирми с държавни.Преди през соца всичко беше държавно,сега не.Пишеш че чуждите фирми не си оставяли приходите в БГ и че ЕС ни ощетява.Я вземи напиши защо сме най бедната в ЕС.Колко хора в България си плащат данъците така както трябва да бъде?Навсякъде има корупция и всеки гледа да поработи на черно,но така както от години е при нас,няма как да сме ,,богатите,,в ЕС.Много често някои казват....ши..на държава.нищо не ми дава.Аз казвам..какво си дал ти на тази държава,за да мислиш,че имаш право да вземеш.Не трябва да се връщаме назад при соца.Не ЕС е виновен за това,че много от българите не искат да работят,нямат дисциплина,ако работят,работят ,,айляшката,, и т.н.Защо трябва други да са виновни за нашата некадърност?
  • 9 Диди

    0 1 Отговор
    Що се отнася за храните в България.Всеки купува според парите си.Който иска пресни зеленчуци,кокошчици и т.н..това може да стане на село,но кой иска да се занимава с градинарство и т.н.Добре е,че има конкурентни магазини,за да има и по ниски цени.А да споменем и нашата ракийка,която обичаме.Колко хора има които правят,,ракия менте,,и натравят други?И за това ли е виновен ЕС?
  • 10 Киро

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "киро":

    Киро менте, недей да пишеш от мое име!

    България избра своя път и той е на запад, със западната цивилизация!
    На който не му харесва е свободен да напусне!

    Впрочем, аз не познавам умен, млад човек, с образование и професия, който да иска да напуснем ЕС!

    Тия, дето искате да напускате, сте разни пропадалища, без капка акъл, мързеливци, и безпереспективни аутайдери!
  • 11 Диди

    0 0 Отговор
    До КИРО МЕНТЕТО.Ти какъв фасон си,фалшив трол,нямаш характер,че пишеш от името на свестни хора.Марш в Сибир.
  • 12 киро реалния

    0 0 Отговор
    Само едно куче ли се казва шаро бе - я марш в психиятрията!
    Относно глупостите на Киро Ментето, щото за мен той е ментето....
    Искам да допълня следното:
    - Вуйче, ти като си толкова образован къде аджеба искаш да живееш и да бачкаш в България за 2000лв или в Германия за 4500 Евро на месец? Сигурен съм че ще предпочетеш Германия, ако си наистина ценен специалист в което се съмнявам. Иначе нямаше да си губиш от ценното време и да пишеш по форумите! И Кирчо - менте, да ти кажа още нещо - в Германия цените са като в БГ - така ни направиха по европейски стандарти. Цените са същите, но заплатите са поне няколко пъти по-високи от нашите! Ако си прошляк в Германия - ще печелиш повече от средния специалист и дори висшист тук! С парите които изкарваш! Така че не ми говорете простотии - напълно ясни са ми нещата. Тук един учител взима 500лв заплата. И данъци няма да плащам и ако мога ще крада от тази държава и със задника си, понеже тя нищо не ми е дала. Колко са детските, какво е здравеопазването, как ни грабят от всякъде? Бих си дал и последната стотинка на държавата, ако видя, че някой реално иска да направи нещо с което да подобри живота на хората! Така че не ми обяснявайте глупости - всичко е очевидно.
  • 13 Диди

    0 0 Отговор
    Киро реялния,не мисля,ме съм писала глупости.Животът е труден в България,а в Германия човек трябва да има дисциплина за работа,а заплатите естественно са според специалноста на човек.Има си закони,права,които всеки трябва да знае.А кога ние ще стигнем до това ниво,о ще минат десетилетия.
Новини по държави: