Last news in Fakti

4 Януари, 2017 20:15 925 0

Мъж, заподозрян в тероризъм, е арестуван на летище Хийтроу

  • тероризъм-
  • заподозрян-
  • летище хийтроу-
  • арестуван

Мъжът пристигнал с полет от Египет

Мъж, заподозрян в тероризъм, е арестуван на летище Хийтроу - 1

Британските служби за борба с тероризма са арестували 50-годишен мъж, пристигнал на летище Хийтроу с полет от египетската столица Кайро, съобщи АП.

Заподозреният е бил задържан веднага след слизането си от борда на самолета, съгласно раздел 58 от британския закон за тероризма, приет през 2000 г. Властите подозират мъжа за "притежание на изделия, съдържащи информация, която би била полезна на лица, извършващи или подготвящи терористичен акт."

Като част от разследването, служителите по сигурността са започнали издирването на жилищен адрес в северен Лондон, съобщиха от Скотланд Ярд в изявление.

"Арестът е бил предварително планиран и не в отговор, на каквато и да е непосредствена опасност, а като част от текущо разследване на твърденията за терористични дейности в чужбина", се казва още в изявлението, което допълва, че този арест не е свързан с Ислямска държава или Сирия.

Опасенията за евентуална екстремистка атака срещу Великобритания, подготвяна навън, подтикнаха властите в страната да повишат мерките за сигурност на територията на летищата и да засилят проверките на пътници, пристигащи с полети от Близкия изток.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: