4 Януари, 2017 20:57 989 0

Генералният секретар на ООН и Тръмп разговаряха

  • тръмп-
  • оон-
  • доналд тръмп-
  • антонио гутериш

Първият разговор между тях е преминал много добре

Генералният секретар на ООН и Тръмп разговаряха - 1
Снимка АП/БТА

Новият Генерален секретар на ООН и новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп са провели "много положителна дискусия" за отношенията между САЩ и ООН, съобщиха от Организацията на обединените нации.

Заместник-говорителят на ООН Фархан Хак заяви, че Антонио Гутериш е извикал новоизбрания президент на САЩ в сряда и техният първи разговор е преминал добре.

Съвсем наскоро Тръмп се изказа критично за ООН, след като САЩ позволи на Съвета за сигурност да приеме резолюцията, която осъди строежа на израелски селища на Западния бряг.

Тогава той написа в социалната мрежа Туитур: "Що се отнася до ООН, нещата ще бъдат различни след 20 януари" — денят, в който Тръмп официално ще встъпи в длъжност. Не много след това, Тръмп публикува друг критичен коментар, който гласеше: "ООН има толкова голям потенциал, но точно сега тя е просто клуб, където хората да се събират, да си говорят и да си прекарват добре времето. Толкова жалко!",

В днешното си изявление Хак заяви, че Гутериш и Тръмп са обсъдили "редица възможности за участие и сътрудничество между Съединените щати и ООН."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА