6 Януари, 2017 10:10 2 345 5

Тръмп дава Националното разузнаване на руски противник

  • доналд тръмп-
  • национално разузнаване-
  • дан коутс

Дан Коутс е в черния списък на Русия

Тръмп дава Националното разузнаване на руски противник - 1
Снимка: БТА/AP

Доналд Тръмп си избра шеф на Националното разузнаване, предадоха информационните агенции. Това е бившият сенатор на щата Индиана Дан Коутс . 73-годишният Коутс е бил посланик на САЩ в Германия от 2001 до 2005 г. по време на президентството на Джордж Буш-младши, а по-късно 4 мандата е член на комисията по разузнаването в Сената.

Коутс се ползва с авторитет и сред републиканците, и сред демократите, предава радио „Свобода“. Той е в черния списък на американци, на които е забранено влизането в Русия заради подкрепата на санкциите срещу Москва.

Постът директор на Национално разузнаване е създаден след терористичните нападения от 11 септември 2001 г. в рамките на мащабна реформа в работата на американските служби. Работата му е да координира дейността на отделните разузнавателни агенции като Централното разузнавателно управление (ЦРУ) и Агенцията за национална сигурност (АНС). Той е основен съветник на президента на САЩ по въпросите на външното разузнаване и координира действията на различните разузнавателни агенции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    4 10 Отговор
    Сега привържениците на джуджето отново чакат инструкции как да коментират новината!

    Коментиран от #2

  • 2 да го кажем направо

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    Еми то ако освен президента на САЩ ,Путин да назначи и шефа на разузнаването,ще е много фрапиращо...Ще редите сополи и сълзи до следващата Нова Година...
  • 3 kcaniba

    3 1 Отговор
    сега джуджето пеньо и останалите доуджета да ке изходят по въпроса!))
    Руските хакери са виновни!!
  • 4 РашнХаккер

    3 1 Отговор
    Ние го назначихме.
  • 5 тръмпофил

    2 1 Отговор
    Още една тъжна вест за путиноидите. Сигурно вече изпадат в раздвоение на личността от действията на Тръмп - ту му се радват, ту ги разочарова.