Last news in Fakti

6 Януари, 2017 15:53, обновена 6 Януари, 2017 16:29 5 102 5

€34 000 глоба за шофьор с невалидна книжка в Цюрих

  • шофьор-
  • цюрих-
  • книжка-
  • глоба

"Такава глоба за подобно нещо е отвъд всякакво зло", споделя потърпевшият

€34 000 глоба за шофьор с невалидна книжка в Цюрих - 1
Снимка: Wikimedia

Австриец, живеещ в швейцарския Цюрих, бе глобен с 34 000 евро, след като бе хванат да шофира с невалидна книжка, информира "thelocal.at".

Австрийските шофьорски книжки не се признават за легитимен документ в Швейцария, ако си живял повече от 12 месеца в страната без да си се пререгистрирал, според местните власти. От чужденците се изисква да пререгистрират статута си, когато навлизат на територията на Швейцарската конфедерация.

Потърпевшият Марсел Е. първоначално бил глобен със 17 120 швейцарски франка. Мъжът трябвало да плати до ноември миналата година. Той не успял и бил задържал от полицията за близо пет часа. След това му лепнали още 18 600 швейцарски франка глоба.

"Да те глобят с 34 000 евро за подобно нещо е отвъд всякакво зло. Може и да работя, но не съм милионер", споделя 25-годишният електротехник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    5 1 Отговор
    Така се печелят пари за "ХАЗНАТА".
  • 2 гоги

    2 1 Отговор
    и в Бг да дойдат тия закони и най-вече полицаи иначе оправия няма сега познайте дали ще кара кола този младеж
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ганьо

    1 1 Отговор
    А тука казваме "книжката не кара колата" и си караме цял живот без книжки
  • 5 тинтири минтири

    4 0 Отговор
    Кога глобят някой м....л от тези които ги напъплят и тях тогава да се правят на "швейцарци" ! Хванали някакъв австриец там и решили да показват законност и пр., а глобете някой афганистанец къде и книжка няма и тогава се правете! Като ги видят и си обръщат главите на другата страна все едно ги няма иначе са задължени да прилагат закона?
Новини по държави: