Last news in Fakti

7 Януари, 2017 08:42 3 765 55

Путин наредил кампания, която да направи Тръмп президент

  • сащ-
  • русия-
  • избори-
  • разузнаване-
  • доклад-
  • владимир путин-
  • доналд тръмп-
  • хилъри клинтън

Руските служби са повлияли на изборите в САЩ, се казва в доклада на службите

Путин наредил кампания, която да направи Тръмп президент - 1
Снимка: БТА/ AP

Руският президент Владимир Путин е наредил на руските служби да започнат кампания, която да удари до кандидатурата на Хилъри Клинтън и да помогне на Доналд Тръмп да спечели изборите.

Това се посочва в доклад на американското разузнаване. Целта на Кремъл е била да подкопае доверието в американската демокрация и да опетни бившата държавна секретарка, която бе издигната от лагера на демократите.

В доклада на службите се посочва, че Хилъри Клинтън е била фаворит да спечели президентския пост, поради което руснаците са се фокусирали върху подкопаване на имиджа й. ЦРУ и ФБР са категорични, че Москва е помогнала на Доналд Тръмп за победата му, компрометирайки пряката му конкурентка за поста.

В доклада се казва, че Владимир Путин е имал и личен мотив заради публичните съмнения на Хилъри Клинтън относно честността на парламентарните избори в Русия през 2011 година. Тогава тя бе държавен секретар на САЩ.

„Путин и руските официални лица веднага след изборите спряха да говорят за тяхната честност, защото това би било непродуктивно за изграждане на позитивни отношения между двете страни“, се казва в доклада, под чийто подпис стоят ЦРУ, ФБР и Агенцията за национална сигурност.

В доклада пише още, че Главното разузнавателно управление (ГРУ) на Русия е започнало кибер операции, насочени срещу президентските избори в САЩ, още през март 2016 година.

Москва е използвала и интернет тролове, за да опетни името на Хилъри Клинтън.

Документът, който бе разпространен от световни медии, е разсекретена версия на строго класифицирана информация.

Путин наредил кампания, която да направи Тръмп президент


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 haha

    39 16 Отговор
    Великата държава ФАЩ признава, че пропадналата Русийка, пряко се намесва в нейното управление ...
    По-голяма глупост не бях чувал.
  • 2 Румен

    52 9 Отговор
    Точно заради такива американски глупости-и то от офицялни служби-авторитета и имиДЖа на САЩ се срина в последните години.А ако наистина Путин го е направил това,можем само да му благодарим...Че оная дърта вещица само за войни говореше...
  • 3 Антей

    43 6 Отговор
    Параноята е много лошо нещо........., когато те хване :)
  • 4 Смях в залата

    47 9 Отговор
    Боже, колко са жалки краварите, значи държавата им не е толкова велика, щом руснаците диктуват кой ще им е президент!
  • 5 АУууууууууу

    40 9 Отговор
    Мачкай Чичко Вова-мачкай ....Че само ти си надеждата за мир в света.
  • 6 Истината

    37 7 Отговор
    На злобна вещица всеки и пречи, и всичко и е криво!
  • 7 МЪДРО И ЕЛЕГАНТНО РЕШЕНИЕ

    19 8 Отговор
    НА РУСКАТА МЕЧКА.ПРЕДПОЧИТА ДА ОСТАВИ ЖЕРТВАТА СИ ЖИВА ОЩЕ ЗА ДА КАЧИ ОЩЕ МАЛКО КИЛОГРАМИ И КАТО СЕ УГОИ И САМОЗАБРАВИ ТОГАЗ ША СИ Я СХРУСКА.
  • 8 незнайко

    28 7 Отговор
    Думи, думи и само думи. Никаква конкретика от даклада. Такива съчинения ги правят децата в 5-6 клас. Изборите навсякъде са манипулирани, но чак Русия да се е намесила- това наистина е велико.
  • 9 тошибиян

    27 8 Отговор
    СУПЕР НАЙ ПОСЛЕ КГБ И РУСИЯ ДА ВЛИЯЕ НА ТУМОРА САШ
  • 10 гост

    10 33 Отговор
    Вече не се учудвам и даже смешно ми става, като видя толкова почти еднакви по съдържание коментари от надупените в посока изток русофили.

    Коментиран от #12

  • 11 До гост

    33 4 Отговор
    А ти като си надупен на запад по лесно ли ти влиза, я сподели твоя опит и ние да знаем!

    Коментиран от #28

  • 12 ИСТИНАТА Е

    30 5 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Повечето не са русофили-а американофоби..сещаш ли се защо--еми САЩ разплака половината свят бе--все носят демокрация-и винаги има разруха и милиони жертви-факт.Затова хората вече открито ненавиждат САЩ и търсят алтернатива-а тя е Русия....сега схващаш ли-САЩ сами са си виновни......И какво лошо има да си русофил???
  • 13 Д'Мин

    14 4 Отговор
    Лелеее, щом джуджо може да направи това..., гледам Бойко Борисов, сещам се за партийния му билет, и си викам-малееее, кво направи Вова!
  • 14 Киро

    28 2 Отговор
    Явно политиката е и по службите!

    Скоро ще има нови началници на ФБР и ЦРУ и нещата ще си дойдат на мястото!

    Впрочем, на сегашните шефчета "демократчета" им е ясно, какво ще се случи и затова квичат, като за последно.
  • 15 Киро

    26 1 Отговор
    И още един аспект от тази случка:

    Ами ако наистина руснаците са направили всичко това, то вие, дето квичите най-много, досега трябваше да си подадете оставките поради некадърност!!
  • 16 Мдааааа

    2 15 Отговор
    Империя на злото . Всичко негативно може да се очаква от нея. Сега и тук ще турат някоя пионка и спира всичко .
  • 17 Брат ми

    2 2 Отговор
    Да бе да...ха ха...
  • 18 kcaniba

    24 4 Отговор
    Бабата се е оакала, та се оцапа, сега Русия е виновна!!!
    Отговорност - нулева , това е проблемът на управниците на белия дом последните 20 години!!!
    Русия просто ги наказа!!!
    На САЩ им трябваше един опонент, един Путин, та да изтрезнеят малко!!!
    Време е да отговарят за действията си!!!
    Диктатура на либерастите приключи!!
  • 19 Диди

    3 28 Отговор
    Руснаците мислят Тръмп за ,,наивен и неспособен в политиката,,и че такъв президент ще им е по удобен отколкото Клинтън.Америка ще им даде отговор. Забравихте ли колко държави бяха под ,,руското робство,,? Не сте обективни,а пелтечите едни и същи глупости.

    Коментиран от #20

  • 20 хххххххххх

    24 5 Отговор

    До коментар #19 от "Диди":

    Диди-уникално наивна си-може би си млада--или просто не мислиш реално.Днешна Русия няма нищо общо със СССР-нито политически-нито идеологически..и т.н..-та да правиш такъв паралел ...Русия се промени тотално-чист капитализъим.Така че стига живя в миналото и стига с тези партенки-комунизъм и т.н...Даже във днешна Франция има повече леви в парламента си отколкото в руският...
  • 21 Петър Папазов

    29 3 Отговор
    Да бе! И Садам имаше оръжия за масово унищожение и Кадафи имаше химически оръжия нали?! Който няма мозък да вярва!
  • 22 хахах

    20 2 Отговор
    В гнездото на ИД малко руски атаки са нещо полезно! А ако са по-силни и по-мащабни на света ще му олекне!
  • 23 Диди

    1 19 Отговор
    ХХХ,не си разбрал това,което писах.Знаем че Америка навлезе в много държави,но знаем и че Русия направи същото преди и сега.Тези две държави се шпионират взаимно,не е нещо ново.

    Коментиран от #24

  • 24 хххххххххх

    19 4 Отговор

    До коментар #23 от "Диди":

    А след като и двете държави са грешници-според твоите думи--защо винаги пишеш против Русия-а за САЩ си мълчиш??-за пари или просто да си в крак със модата...За да има тежест мнението ти във форума-трябва да пишеш реални неща-подкрепени с факти--или ти е гот когато ти се подиграват?
  • 25 tost

    15 1 Отговор
    Само децата от детската градина биха повярвали ,че Путин освен собствения си народ ,успява да маниполира ЕС и народа на САШ.
  • 26 Диди

    3 13 Отговор
    ХХХ...винаги съм писала че не одобрявам американската,така и руската политика.За мен е важно в Европа да има мир,България да се развива.За съжаление в Европа нямаме силни лидери,които да защитят европейските интереси.Европейските граници трябва да се пазят,но политиците са некадърни да осъществят това,след като премахнаха преди години армиите и т. н.Ако Европа е единна,тя може да бъде силна,с по малко влияние от Америка и Русия,която се опитва да дестабилизира Европа.
  • 27 стоян георгиев

    2 14 Отговор
    тва не е нещо неизвестно или пък сензационно.просто трябваше да се каже официално от американските служби.проблема е че е опасен популизма и формулата на руските тролове работи дори в стани с утвърдена демокрация.тръмп е слаб като политик и удобен за путин щото е човек с двоини стандарти,но ще се изметне от уговорката с руснаците по всички направления.въпреки това сащ са разделени,а руснаците видяха че номера им минава и ще продължат в тази посока,поне докато фалират.
  • 28 гост

    4 13 Отговор

    До коментар #11 от "До гост":

    Ха, а ти по какво определи на къде съм надупен, аз не лъскам руските топки, като тебе не плюя и не възхвалявам нито едните нито другите, тоест отнасям се еднакво неутрално към двете супер държави, а вие русофилите сте си дали дупеата под наем, а езиците ви не спират дв лижат.... ама хайде, ще премълча какво лижат, оти модерите ще ме изтрият.
  • 29 Киро

    11 3 Отговор
    Всъщност Тръмп изобщо не е слаб политик!
    Това са глупости на разни "демократчета", дето плашат гаргите с тях!

    И на Тръмп пределно му е ясно къде са съществените американски проблеми и това, че трябва да обърне внимание на тях, отколкото на междуплеменни борби в Близкия Изток, например.

    Не му трябва да си увеличава грижите и да се конфронтира военно с Русия в един конфликт без изход и без победител - само разход на ресурс.
    И той, като успешен бизнесмен, оценява ресурсите и ще ги насочи в правилна посока.
    Всъщност, за Путин това е нож с 2 остриета.
    От една страна нормализира отношенията със САЩ, но от друга - няма враг на хоризонта, с който да отклонява вниманието от вътрешните му проблеми и ще трябва да измисли нов.

    Коментиран от #32

  • 30 Сноудън

    11 2 Отговор
    Някои хора или са болни или никога не са били здрави!

    Защо не напишете статия "Питин президент на САЩ"!

    Въпреки стирата съм кбеден, че ако се кандидатира не смо ще го изберат за президент, а и Деси, Стоян Георгиев, onq s konq и други веднага ще се преселят в Щатите от любов към Путин!що не напишете статия "Путин президент на САЩ"?!

    Коментиран от #31

  • 31 стоян георгиев

    5 16 Отговор

    До коментар #30 от "Сноудън":

    при нормални избори путин няма да го изберат в русия.не случаино е забранена опозицията там,убиха немцов прогониха каспаров ,а навални вкараха в затвора .тва се нарича страх на диктатора ,а уж има 120% одобрение :))!голям цирк беше избора за кмет на москва където опозицията реално щеше да спечели.
    що се отнася до мен ако путин се настани в българия аз се изселвам въпреки че не ми се маха от тук,но за втори път в тоталитарна система не смятам да живея стига ми двадесет години.предполагам така ще постъпят малкото останали нормални тук ,а останалите ще си имате нов донбас.хляб веднъж на ден ,паметници на живков и димитров ,а доживотен президент вальо златев:))))))))))))))))!мерси за такъв готин живот!
  • 32 стоян георгиев

    3 16 Отговор

    До коментар #29 от "Киро":

    кире тук не съм съгласен с теб.тръмп е гола вода .има само лустро иначе е пълен смях.човек дето се жени три пъти за к..ви не го имаи за умен.дори бизнеса му е пълна бутафория ,много реклама и нищо особено.за съжаление обаче успя да излъже американците не и без външна помощ,а и клинтън не проведе добра кампания и въпреки че го би с милион гласа което хич не е малко загуби.тръмп няма нито една оригинална идея,не разбира от това за което говори и постоянно демагогства ,като се обърка в диспута с клинтън,а там му се случи много пъти почваше веднага за стената с мексико :)))),тъпи селски номера ама в масовката минаха!тои дори за републиканците от неговата партия е пълен смях.може ли да се кандидатираш от герб да речем и борисов да каже че ще гласува за нинова :)))))!няма ни един нормален американец с положителни отзиви за него,дори кисинджър дето ползва за промоутър е много пестелив когато се заговори за личностните му качества.тръмп е плод на расизма на белите от ниските слоеве в щатите дето се смятат за прецакани от обама.само че не е решение на проблемите им.глупостите му за изтегляне от близкия изток и европа няма как да станат .обама опита и работата се осра .америка като суперсила има задължения за потдържане на статуквото и ако не може да го прави няма да остане такава ,което за съжаление ще направи света едно доста по-лошо място отколкото е сега.

    Коментиран от #38

  • 33 Луцифер

    4 17 Отговор
    Е, народа е казал: "Кой каквото си направи никой не може да му го направи"!Сега путя ще гризе дръвцето докато собствените му "приятели" - олигарсите не го махнат. Покрай неговата мания за величие им намаля много далаверата...
  • 34 Бай село

    15 1 Отговор
    Американците или са силно уплашени(в което няма никакво съмнение) или това са и им възможностите, като нация! Да признаеш пред цял свят, че Русия решава кой да бъде президент в собствената им държава, меко казано не е глупост , а лудост! Хакери влезли в информационната система, а с военната система как ли е? Най вероятно тя отдавна е в ръцете на Путин! Много е велик Путин , назначи президент в Америка направи същото и при нас , няма смисъл да има избори по света , щом има Путин той ще назначава , президенти , крале , шейхове, императори и всичко ще бъде окей! Изперкал свят!
  • 35 Диди

    1 17 Отговор
    Стояне,поздравявам те с това изказване.А що се отнася до Тръмп,руснаците ще останат доста неприятно изненадани.
  • 36 Прав ти път

    14 1 Отговор
    Стоянееееее, хайде вземи се махни още сега, недей чака Путин, ама вземи и Дидито с тебе, че освен тя, май никой друг не те харесва!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Вова те гледа

    10 3 Отговор

    До коментар #32 от "стоян георгиев":

    стояне пишеш неграмотно, а и пълни глупости. Русофилията е психическа болест. Америка няма вече никакъв престиж в очите на нормалните хора, за нас е гнездо на змии и световен жандарм грабител и убиец! А тези които плюят Путин и се прекланят пред щатите са заблудени хора с ниско IQ, лъжите на ФБР и ЦРУ са безкрайни и никой не им вярва! Това са компроментирани организации на лъжци интриганти и убийци, чийто информации никога не са истина! А ти щом си такъв брейнуош върви още сега някъде на запад, защото времето за промяната иде!

    Коментиран от #40, #41

  • 39 гост

    2 10 Отговор

    До коментар #37 от "До гост":

    Добре, че поне си признаваш, че обичаш да лъскаш руските топки, но то си беше и без това ясно. Продължавай все така !
  • 40 стоян георгиев

    3 12 Отговор

    До коментар #38 от "Вова те гледа":

    русофилята е вярно болест ,но болния си ти от нея :)))))))))!хубаво е да си го признаваш!нека да направим мааалко уточнение за нормалните хора,тези за които америка е убиец и жандарм,та въпросните членуват в ал каида идили или са от страни като куба ,северна корея или русия ,тези са нормални за теб,но напълно ненормални за мен.за мен са нормални са тези от европа ,канада,австралия япония и т.н. които обаче не приемат сащ като убиец ,а като основен икономически партньор и гарант за сигурността им.
    сега за путин,само да те питам теб с високото iq.какво е положителното в руската политическа система ,разкажи ми за него ,може да ми дадеш примери за положително развитие в русия в икономика,социални дейности или ниво на живота,както и за гражднските права и свободи.чакам ,все пак аз с ниското ниво на интелигентност може да се поуча от теб.
  • 41 Сабакеевич

    2 8 Отговор

    До коментар #38 от "Вова те гледа":

    Ако ти си нормален човек , путин е л..нар!
  • 42 Станислав

    7 0 Отговор
    И от кога САЩ е бананова република хахаха ? Как стават тези неща? Ужас!
  • 43 Сиско

    9 1 Отговор
    Путин наредил Путин туй онуй се Путин им в главата
  • 44 Палко

    8 1 Отговор
    Имаше един стар лозунг ще го цитирам по памет
    " Червената армия, гаранция за мир по света"
    май ще излезе, че е вярно!!!
  • 45 Истината

    7 2 Отговор
    "стоян георгиев", за какво да ти се дават примери? Всичко това за което питаш ти сам го виждаш, но с промития си мозък няма как да го признаеш. На такива като теб , човек просто трябва да махне с ръка и да ви остави да си живеете вашият си ДИРИЖИРАН живот!
  • 46 До гост

    7 2 Отговор
    А ти какво облизваш, нааканите американси задници! Топките ще ги споделя с жена ти, та и тя да види мъжкар какво е, че твоите отдавна си ги глътнал, като разбра, че Русия назначава президентите в САЩ!
  • 47 Барак Хюсеин Обама

    7 2 Отговор
    Сегашните директори на трите агенции ЦРУ, ФБР и НСА са назначения на Барак Хюсеин Обама, излъчени и служещи на Демократическата партия и стари кадри на Бил и Хилъри Клинтън. Обама няма никакви контакти, банка с кадри и влияние във Вашингтон, и предаде своите избиратели веднага след изборите през 2009, когато водеше яростна кампания срещу Хилъри, а после я назначи за свой Държавен секретар, която да представя Америка по света! Относно кампаниите по омаскаряване, нека който иска се запознае защо американците са толкова мразени във всички държави в Южна Америка и на юг от границата си - след разсекретени доклади на ЦРУ се оказа, че те са подкрепили или организирали над 200 военни операции и преврати в Латинска Америка, а само опитите за убийство на Фидел Кастро са почти 300. Да не говорим за глобалната кампания срещу Съветския съюз, за клеветата относно атентата срещу Папата от България, за което пенсионираният шеф на ЦРУ призна преди 10 години, че е било нормален инструмент през Студената война срещу съюзник на врага. И след като Хилъри базира кампанията си на обвинения и език на омразата срещу Русия, нормално е засегнатите да не й ръкопляскат. Също така се оказа, че тя лично е отговорна за кланетата и е режисирала преварата на ислямистите в Либия, отговорна е за убийството на американския посланик в Либия от муджахидини, тя е договорила снабдяването на "опозицията" в Сирия с американски и други оръжия, закупени от Катар, които после се оказаха в Ислямска дъ
  • 48 Добрата Хилъри и чичо Бил

    8 1 Отговор
    Ами нали точно Хилъри е инициатор и оторизира службите да работят за Арабската пролет, която донесе над 1 милион жертви и около 4 милиона бежанци в Европа. Сега демокрация в Арабските страни няма, но пък има ислямски халифат от Пакистан до Нигерия. В Уикилийкс имаше доклад, че по нейно нареждане са финансирани "опозиционни и патриотични движения" в Украйна за революцията на Майдана и за открита война с руснаците и тяхното прочистване от Украйна и най-вече - фейсбук революцията е организирана като кибер-акция по същия начин, както сега обвиняват руснаците - с платени външни хакери. И най-важното - първа и трета точка в този доклад са най-важни. Там пише, че третата агенция НСА има умерено ниво на сигурност, а другите две (ЦРУ и ФБР) - високо, относно обвиненията към Русия. Значи Агенцията за национална сигурност приема тези обвинения с много резерви и в целия доклад конкретни доказателства няма. Поне да имаше места, имена, хакерски групи, конкретни агитационни текстове, медии... Хората не харесват Хилъри заради нечистоплътната й политика, нейното военолюбие и заради мъжа й Бил Клинтън, който нападна и съсипа иначе бившия им приятел Югославия и отрови Дунава с бомби с Уран, и разруши всички мостове, за да измести вниманието от секс-скандала с Моника. Да не забравяме и доклада в Уикилийкс за посещението на Хилъри в България и нейните дейности тук, както и писмата от нейни служители до нея в грамите - тя е лобирала пред Бойко да махне забраната за ГМО храни, к
  • 49 Бай хой

    5 2 Отговор
    Деске ма, я вземи та уточни кои избори са нормални. Може би тия в България? Или още по нормални са изборите в усрайна. И то признати от "цивилизования демократичен" запад. Все пак добре че пишеш и шутове са нужни на народа. Някой трябва да обира шамарите за разпускане.

    Коментиран от #51

  • 50 сноу

    4 1 Отговор
    На това всичкото му се казва дрън-дрън ,та пляс...Не можеш да им преброиш службите, дето слухтят по целия свят ,кой колко пъти клати комшийката си, а видиш ли Путин ги боцнал по г..за...???
  • 51 Бат Ваню

    1 7 Отговор

    До коментар #49 от "Бай хой":

    Бай Хой....... Гуедам и невервам на ушите си .......... ха ха ха.... В Русия са най-нормални изборити .... ха ха ха ... Хапчетата пое ли ....? ха х аха.... Пак ли тоа умрел запад а?..... с тиа сладки долари и евро а? .... ха ха ха ....и БМВ-та и Мерцедеси........... ха ха ха..... Хапчетатааааааааааааааааааа... мина 22:00 ч. ........... ха ха ха....

    Коментиран от #53

  • 52 Бат Ваню

    4 3 Отговор
    Наредил Путин......... У факти да си земат хапчетата..... ха ха ха......
  • 53 Божо

    4 0 Отговор

    До коментар #51 от "Бат Ваню":

    Боже, Божееее!
  • 54 гост

    5 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Москва е използвала и интернет тролове, за да опетни името на Килъри Хлинтън.-и да е така е било ненужно,тя сама си го опетни както никой друг не може
  • 55 Диди

    1 6 Отговор
    Всички политически действия,които прави Русия,са за троловите ,,правилни,,.Веднъж не писаха,че руснаците не са прави.Тролове,вие повтаряте едно и също.Това е болест.