Last news in Fakti

7 Януари, 2017 17:11 2 070 7

Тръмп: Няма никакво доказателство, че хакерите са повлияли на изборите

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • разузнаване-
  • хакери-
  • русия-
  • президент-
  • доклад

Тръмп е категоричен, че руснаците не са повлияли за победата му над Клинтън

Тръмп: Няма никакво доказателство, че хакерите са повлияли на изборите - 1
Снимка: БТА/ AP

Разузнаването ясно заяви, че няма абсолютно никакво доказателство, че хакерските атаки са повлияли на крайния резултат на изборите. Машините за гласуване не са докоснати.

Това написа в профила си в Туитър новоизбраният американски президент Доналд Тръмп.

Според него демократите са се фокусирали върху хакерските атаки, защото загубата им била толкова голяма, че са тотално засрамени.

Тръмп бе запознат с доклад на американското разузнаване. Той обаче се различава от твърдението на президента. В документа се казва, че Хилъри Клинтън е била фаворит да спечели, но Кремъл е помогнал на републиканеца.

В доклада се казва, че Владимир Путин е имал и личен мотив заради публичните съмнения на Хилъри Клинтън относно честността на парламентарните избори в Русия през 2011 година. Тогава тя бе държавен секретар на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 велосираптар

    2 9 Отговор
    Е КАКВО ДА КАЖЕ ТРЪМП???

    ТО И ПУТИН КАКВО ДА КАЖЕ???
  • 2 kcaniba

    5 6 Отговор
    Е как какво да каже ТРЪМП!??
    Каквото каже ПУТИН!!!
    Та нали руските хакери го избраха за Президент на САЩ!! ( те докато пияните руски ушанки и изостаналите ватници стрезняваха, в хАмерика избори имало....)
  • 3 Шляхтиц

    14 2 Отговор
    Дано не полудявам, но обстановката в света много ми прилича на обстановката преди втората световна. Докладът на разузнаването твърди, че има хакерска намеса, но не може да я докаже. Е как тогава разбра, че има такава намеса. За да твърдиш нещо, трябва да се опираш на реални, достоверни и сигурни аргументи. Всеки може да твърди каквото си поиска и това правят най-вече ЛУДИТЕ. Както преди началото на ВСВ целият свят полудява.
  • 4 Тряс

    14 1 Отговор
    Щом няколко руснака могат да диктуват изборите в УСА, представям си на какво е способна малка група китайски хакери (не повече от 10 хиляди)... Тогава следващия президент в Белия дом със сигурност ще е китаец! Язък им на мириканците за прахосаните стотици милиарди за подслушване на целия свят! Ефективност - нулева!
  • 5 Townboy

    9 0 Отговор
    В лебералния свят на САЩ президентът трябва да е негър или гей за да става. Ако е бизнесмен или генерал пилот, не става.
  • 6 гост

    7 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Няма никакво доказателство, че хакерите са повлияли на изборите-но съдържанието в писмата на килари със сигурност са и там хората не са чак толкова прости,че да не се трогнат от простотиите и.
  • 7 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    значи все паке имало хакерски атаки:)))))))))))))))!доналт тръмп призна че все пак е излъгал преди ден когато твърдеше ,че такива е нямало :)!