8 Януари, 2017 12:36 2 657 0

Разгадават мистерията с 43 изчезнали мексикански студенти

  • мексико-
  • мистерия-
  • студенти-
  • арест-
  • полиция-
  • фелипе флорес-
  • игуала

Случаят предизвика масови протести в страната

Разгадават мистерията с 43 изчезнали мексикански студенти - 1
Снимка: БТА/ AP

Мистериозното изчезване на 43 мексикански колежани може би е напът да бъде разгадано, пише „Вашингтон поуст“. Светлина върху случая може да хвърли бивш полицейски началник, който е бил арестуван от властите.

Две години след изчезването на студентите – което предизвика масови протести в страната – е бил задържан Фелипе Флорес. Той е бивш началник на полицията в град Игуала, намиращ се на 200 километра от Мексико Сити.

58-годишният мъж е обвинен в отвличания и организирана престъпност. Смята се, че се е подчинил на заповед на бившия кмет на Игуала да убие студентите и да потули случая.

Разследващите са на мнение, че Фелипе Флорес е ръководил операцията. Случаят в Мексико предизвика масови безредици и обвинения срещу правителството в корупция.

През септември 2014 година група студенти излизат на протест срещу реформите в образованието. Те отвличат автобус, след което са спрени от полицаи. Смята се, че униформените стрелят по тях и убиват десетки.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: