9 Януари, 2017 11:11 4 320 8

Мерил Стрийп посече Тръмп. Той не й остана длъжен

  • мерил стрийп-
  • златен глобус-
  • доналд тръмп

Разтърсваща реч на наградите "Златен глобус"

Мерил Стрийп посече Тръмп. Той не й остана длъжен - 1
Снимка: БТА/AP

Днес се раздадоха наградите „Златен глобус“, като най-паметния момент на церемонията беше речта на Мерил Стрийп, съобщи „Дейли Мейл“

Стрийп получи награда за цялостно творчество. Тя изнесе реч, в която отправи критики към новият президент на САЩ Доналд Тръмп.

Стрийп критикува една от скандалните публични прояви на Тръмп, в която той иронизира журналиста Серж Ковалевски, който страда от вродено заболяване.

„Неуважението води до неуважение. Насилието подбужда насилие. Изгубих гласа си от крясъци и плач през този уикенд. А и изгубих ума си малко по-рано тази година. Холивуд е пълен с чужденци и хора, които "не са оттук". Ако ги изриташ навън, няма да има нищо за гледане освен американски футбол и ММА.

През тази година имаше едно изпълнение, което заби нокти в сърцето ми. То не беше добро, но изпълни своята цел. Това беше онзи момент, в който личността, претендираща за най-важната позиция в страната ни, се подигра на журналист с увреждания - човек, когото превъзхожда по привилегии, власт и способност да отвърне на удара. Бих помолила всеизвестната със своето благосъстояние Асоциация на чуждестранните журналисти в Холивуд, а и цялата ни общност, да се включат към комитета за защита на журналистите. Да си актьор е привилегия с отговорности“, заяви Стрийп.

Изказването и породи бурни рекации в социалните мрежи, като част от тях бяха насочени срещу Холивуд. В годината на изборите в САЩ повече звезди твърдо подкрепяха кандидатурата на Хилари Клинтън и изразяваха остра позиция срещу Доналд Тръмп.

„Заради речи като тази на Мерил Стрийп Тръмп спечели. Ако хората в Холивуд не разберат какво става, ще му помогнат да спечели отново“, написа в Twitter водещата от Fox Меган МакКейн.


Други коментари показваха симпатия към казаното.


„В една своя реч Мерил Стрийп показа повече смелост, от колкото Доналд Тръмп в целия си привилегирован живот“, написа писателя Ник Джак Папас.

Под клиповече на речта в YouTube обаче се забелязаха доста гневни послания. Някои дори призоваваха хората да бойкотират холивудските филми, заради политическото мнение, което се опитват да налагат звездите.

Доналд Тръмп също отвърна на атаката. Той определи Стрийп като „привърженик на Хилари“. „Не съм изненадан, че либералите от света на киното ме атакуват“, заяви Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    4 26 Отговор
    Тръмп е на път да спечели приза за най-недолюбван президент на САЩ!

    Коментиран от #2, #8

  • 2 Предложение

    23 4 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    Предлагам да не избързваме със заключенията, а?
  • 3 USA

    11 3 Отговор
    Vaprosa e ot kogo e nedolubvan?????
  • 4 гамена

    13 3 Отговор
    Какво иска пък тази фльорца
  • 5 димо

    15 2 Отговор
    тая е просто една актриса, за някои добра, за някои не особенно. Но определено не е личност която би имала влияние на мнението ми (когото и да хвали плюе).
  • 6 Факти

    21 3 Отговор
    Беше една добра артистка , но за съжаление като всяка жена остаря.Остарявайки всяка жена се озлобява , защото интереса на мъжете с пари и власт винаги е съсредоточен към младите представителки на женския пол.И това обикновено избива в разни неадекватни обществени каузи , които повечето хора приемат с насмешка , а глупаците възхваляват.Истински умният човек никога не се прекланя пред някакви идоли , пък било и известни личности.

    Коментиран от #7

  • 7 123

    11 2 Отговор

    До коментар #6 от "Факти":

    Като гледам коментарите и се успокоявам. Има все още нормални хора в държавата.
  • 8 Morgoth

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    При 50:50 на изборите който и да беше спечелил щеше да стартира с 50% недолюбване. Не е важно колко го обичат сега, а колко ще го обичат като му свърши мандата.