9 Януари, 2017 15:24 4 834 5

Швеция не се страхува от Русия, а от хакерски атаки

  • хакери-
  • стефан льовен-
  • русия-
  • кибератаки-
  • швеция

Според шведския премиер рискът от терористичен атентат е голям

Швеция не се страхува от Русия, а от хакерски атаки - 1
Снимка: БТА/ AP

Кибератаките и екстремизмът са сред основните проблеми, с които Швеция трябва да се справи през тази година, заяви министър-председателят на страната Стефан Льовен, цитиран от The Local.

Шведският премиер заяви, че е бдителен за информацията относно повишената руска активност в балтийския регион – особено на фона на анексирането на Крим – но това не го тревожи толкова.

Стокхолм не смята, че страната ще бъде нападната, като е по-притеснена за хакерските атаки, организираната престъпност и тероризма.

Стефан Льовен заяви, че Швеция може да стане мишена на кибератаки, подобни на тези в Съединените американски щати по време на президентските избори.

Вчера министърът на отбраната на Франция Жан-Ив Дриан заяви, че френските власти също имат подобни опасения. По думите му е наивно да се мисли, че Франция е имунизира от атаки, подобни на тези по време на изборите за президент в Съединените американски щати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шляхтиц

    19 0 Отговор
    Като видя интересно заглавие и проявя интерес към написаното, най-напред вече поглеждам кой е автор на статията или бележката. Видя ли имената Стефан Йоанис и Росен Стойчев, не чета статиите. Нищо лично. Както е казано, всичко е въпрос на личен избор и специфичен вкус.
  • 2 имуноглобулин

    0 10 Отговор
    България на тоя етап има същите проблеми !
  • 3 Лупи

    7 1 Отговор
    Да определено адекватно включване отново на клакьорите назначени от САЩ на службица. Значи кварталите дето не стъпва бял и дори полиция са ок, изнасилванията от пришълци са ок(мисля са най-много в цяла Европа), дехристиянизацията е ок обаче най-важно е да борим кибер атаките и хибридната война. Прав е човечеца, по-важно е да няма кибер изнасилвания на неговата електронна поща отколкото физически изнасилвания на млади момичета.
  • 4 Сори

    7 0 Отговор
    Много удобен начин да оправдаваш загуби на избори с хакерски атаки на Руснаците....както ни го представят в САЩ...само че много им здраве от суверена....
  • 5 kcaniba

    0 0 Отговор
    Напълно съм съгласен с мненията на всички писали дотук!
    Губиш изборите - Русия е виновна!!!
    Виртуална и хибридна "опасност" на Русия, е по важна за елити-протежета, от реалните опасности, с които се сблъсква коренното население на Европа!!!
    Изнасилвания, насилие и грабежите на "бежанците", над бели момиченца е нищо, в сравнение със зли и кръвожадни руски хакери!!!
    Терористични актове, взривове и газене на хора по улиците на Европа, са нищожни с постоянното, от 10 години повтаряне на мантри, за очаквана руска агресия в прибалтика!!!
Новини по държави: