10 Януари, 2017 10:15 2 172 4

Турция остава в плен на снега

  • истанбул-
  • турция
Турция остава в плен на снега - 1
Снимки: БТА/АР

Турция остава в плен на снега, пишат медиите в южната ни съседка. В мегаполиса Истанбул бяха измерени невижданите от години 122 см сняг. Според метеоролози това са най-големите снеговалежи край Босфора от 30 години насам.

Националният авиопревозвач "Търкиш еърлайнс" отмени вчера 277 полета, а много хора останаха блокирани на аерогарите. Временно беше спряно движението на кораби през Босфора в двете посоки.

Замръзна и Анадолът. Температурата в Карс (окръг в Североизточна Турция) падна до минус 30 градуса.

Турция остава в плен на снега

Община Газиосманпаша в Истанбул раздаваше топла супа на чакащите по спирките хора.

В десетки градове на страната учебният процес бе прекъснат, а на много места дейностите по снегопочистването се оказаха безрезултатни. Всичко това се оказа повече от добра новина за учениците, които останаха във ваканция. Доволни останаха и скиорите в зимните курорти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    10 3 Отговор
    Какви общини само!! Раздават храна по улиците.. Браво на комшията
  • 2 1234

    5 2 Отговор
    Защо ние на свободен режим ли сме????При нас и снега и температурите нямат и на половината на тоя в Турция,ама сме в бедствено положение,голяма криза и какво още не знам.Но знам едно,че когато едно дете не плаче майка му не му дава да яде,че и журналистите ги карат да пишат,че положението е много критично няма оправяне и това е оправданието да се вземат още и още пари,и така хората ще си стоят затрупани и със забрана да си карат колите,а батковците ще забогатяват още и още и ще продължават да ни лъжат,но до кога не се знае?
  • 3 Киро

    4 6 Отговор
    Тука масово има топла храна за скитниците из цяла България, ама тролчето на гаДОСТ видяло как една община давала бульончета в чаша и направо си разплете чалмата от кеф!
  • 4 Димитър

    0 0 Отговор
    Хасанчо пак се напъва да превъзнася любимата му Турция. Като толкова я харесва, да си стяга багажа и да отиде да хапне една топла супичка, дето Ердоганчо я бърка в Турция.
Новини по държави: