Last news in Fakti

10 Януари, 2017 12:27 5 699 16

Австрия изпрати още полицаи на сръбско-българската граница

  • бежанци-
  • мигранти-
  • граница

С тях общият брой на австрийските служители в рамките на мисията нараства на 53 човека

Австрия изпрати още полицаи на сръбско-българската граница - 1
Снимка: БТА/АР

Министърът на вътрешните работи на Австрия Волфганг Соботка изпрати още 20 полицаи, които ще участват в наблюдението на сръбско-българската граница. С тях общият брой на австрийските служители в рамките на мисията нараства на 53 човека.

Австрийските медии припомнят, че министър Соботка и сръбският му колега Небойша Стефанович в средата на миналия месец в Белград са се договорили за оказване на помощ в мерките за защита на границите.

Искаме да продължим да бъдем партньор за държавите от Балканите, на който може да се има доверие, да ги подкрепяме в това да се държи затворен балканският маршрут, заяви Соботка при изпращането на групата.

По думите на вътрешния министър на Австрия е необходим солидарен принос на европейските държави предвид важността на затварянето на балканския маршрут за овладяването на предизвикателството с бежанците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Д'Мин

    28 3 Отговор
    Доколкото разбирам от написаното, австрийците ще са от сръбската страна на границата. Странно! Ние ли сме в ЕС, сърбите ли...?

    Коментиран от #3, #4, #7

  • 2 Пеньо

    20 3 Отговор
    На 364км, 53 човека помощ! Сега вече пиле не може да прехвръкне!
  • 3 бай Ганьо

    38 0 Отговор

    До коментар #1 от "Д'Мин":

    Няма значение кой е в ЕС, важно е кой е надежден партньор, а не ЖАЛКА подлога, станала за смях пред цялата Европа и свят. Айде ся познайте от два пъти в очите на Австрия кой е по-надеждния
  • 4 Факт

    27 2 Отговор

    До коментар #1 от "Д'Мин":

    Този факт не е смущаващ, а е направо втрещяващ! Нас изобщо дали ни брои някой, че сме членове (уж) на ЕС? Възниква логичният въпрос - за какъв ... сме членове на ЕС като той се пази от нас и то по начин, по който застоя на потока мигранти остава тук? Май ще излезе вярна клюката, че един виден германски политик беше казал: ще запалим по една свещ за България и Гърция, защото от вълната бежанци там ще стане толкова зле, че те самите няма да искат да идват тук... Е, ние имаме ли правителство, президент, НС или само помияри, които с изплезен език чакат да ги потупат по рамената? Срам! Срам и позор за такава България! Надеждата ми е само в новия президент, който ако не друго поне е родолюбец и със сигурност ще защити окаяната ни и неуважавана (вече) държавица.

    Коментиран от #12

  • 5 Алоооооу

    36 0 Отговор
    Управляващите ни лумпени - ЗАЩО НА БЪЛГАРО-СРЪБСКАТА, А НЕ НА ТУРСКО-БЪЛГАРСКАТА ГРАНИЦА БЕ? Да бяхте поне попитали, а? Ей така, за очи...
  • 6 ду е да ни е яко

    31 2 Отговор
    ако на още някой не му е ясно - ние сме прежалени отдавна. ако султана пусне мангала на пролет, то Бг ще стане бежански лагер на Европа. на никой еврогей не му пука какво ще стане тук!
    дори по-лошо умишлено Бг се приготвя да стане буфер за бежанците.
  • 7 Пламен

    25 2 Отговор

    До коментар #1 от "Д'Мин":

    Няма помощ при нас защото предателя Борисов я отказа!
  • 8 неканен гост

    29 0 Отговор
    Борисов не е надежден партньор - директно ни се показва, че не е надежден. А той нека си се хвали със западните си партньори, то се вижда те какво мислят за него.
  • 9 Ибрахим

    4 9 Отговор
    Учете корана ще ви трябва
  • 10 колю

    2 0 Отговор
    Преди корана ще вземем да си оправим донорската система . Не знаеш и никой няма да ти каже колко вече липсват от групичките им. Трафика сигурно не е само на цели хора. Още да влязат ако искат. И това може да си е политика.
  • 11 нататннтг

    7 1 Отговор
    А защо няма още полицаи на турската граница - нали сте в пикливия ЕС, бе българи!
  • 12 OMG WTF

    2 7 Отговор

    До коментар #4 от "Факт":

    Съгласен съм с почти всичко, което си написал. Ама ако надеждата на България е в руменобузото измислено генералче - България е обречена.
  • 13 ооооооо

    3 3 Отговор
    А ЗАЩО НЕ НА БЪЛГАРО-ТУРСКАТА ГРАНИЦА? ТЪПИ АВСТРИЙЦИ..
    АВСТРИЕЦА Е Е..Н ГЕРМАНЕЦ ОТ УНГАРЕЦ.
  • 14 Истината

    6 0 Отговор
    Ха,защо смятате че Боко умишлено избра неизбираема кандидатура за президент,веднага върна мандата и отказа да участва в каквото и да е правителство? Защото ще спечеле напролет? Нее,той много добре вижда накъде отиват нещата и бърза да се спаси. За него сега е най-важно БСП ако може да вземе властта, за да се оправят с батака,който сам забърка и обрече България на безизходица, горе-долу: "След мен е потоп"!
  • 15 Гост

    8 0 Отговор
    "Искаме да продължим да бъдем партньор за държавите от Балканите, на който може да се има доверие"

    "Кенефът" отдавна е разкрит и никой не си прави илюзиите, че има бъдеще на картата на света или поне на картата на цивилизованите държави. Това, което дори не може да спазва собствените си съдебни решения е просто територия - имитация на държава.
  • 16 12345

    7 1 Отговор
    само една държава ни е помагала до сега. И тя пак щени помогни хора това трябва да ви бъде ясно.
Новини по държави: