12 Януари, 2017 12:27 1 812 4

Турският пилот, свалил руския Су-24, не е член на ФЕТО

  • самолет-
  • турция-
  • фетуллах гюлен-
  • су-24

В показанията си Давутоглу отрича твърденията, че пилотът е гюленист, а свалянето на самолета е заговор

Бившият премиер на Турция Ахмет Давутоглу твърди, че пилотът на Ф-16, свалил руския самолет Су-24 на границата със Сирия през ноември 2015 г., не е бил член на мрежата на Фетуллах Гюлен.

Давутоглу, който изненадващо беше отстранен от поста от президента Ердоган през май, е дал показания пред парламентарната комисия за разследване на осуетения опит за преврат през юли.

В показанията си Давутоглу отрича появилите се преди това твърдения, че пилотът бил гюленист и че свалянето на руския самолет е заговор на ФЕТО.

"Свалянето на руския самолет, което наредих, бе в съответствие с изискванията на правилата. Те не се отнасят до определена държава, включително Русия. Тези ангажименти се отнасят до всяка една държава, която е нарушила въздушното ни пространство по време на война", посочил Давутоглу, цитиран от турската НТВ.

Според бившия премиер тезата за заговор на ФЕТО за свалянето на руския самолет произтичала от факта, че по онова време доста се говорело и за евентуална намеса на религиозни групировки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Zax

    4 0 Отговор
    Да не се окаже скоро че Давутоглу е член на ФЕТО ? :D
  • 2 гост

    4 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Турският пилот, свалил руския Су-24, не е член на ФЕТО- бил е член на ФЕСО ..........
  • 3 Да го тура на Хасан

    1 1 Отговор
    Е голяма работа ,че го е свалил . Ердоган им се извини и някоя пара им даде и край на въпроса !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: