12 Януари, 2017 14:47 4 684 19

Масов бой в турския парламент (ВИДЕО)

  • турция-
  • парламент-
  • бой-
  • юмруци-
  • видео-
  • депутати-
  • конституция-
  • промяна

Юмруци и ритници в турския парламент

Масов бой в турския парламент (ВИДЕО) - 1
Снимка: БТА/ AP

Депутати в турския парламент влязоха във физическа саморазправа по време на дебат за промяна на конституцията на страната, която ще даде властта в ръцете на президента.

Депутатите от управляващата Партия на справедливостта и развитието (AKP) и опозиционната Републиканска народна партия (CHP) си размениха юмруци.

Спорът възникна, след като депутати от опозицията се опитаха да заснемат с мобилни телефони гласуването, което вбеси управляващите.

Въпреки масовия бой три от членове на новия пакет промени бяха приети, като се очаква дебатите да продължат. За да бъде прокарана конституционната промяна, са нужни 330 гласа.

Управляващата Партия на справедливостта и развитието (AKP) има 316 места. Ако промяната бъде приемат в парламента, ще последва народно допитване. Мечтата на Реджеп Ердоган да направи Турция президентска република е отдавнашен блян.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    8 6 Отговор
    Еваллаа,машшаллаа!!!
  • 2 Димитър

    6 5 Отговор
    И тези претендираха, че са част от Европа!

    Коментиран от #3

  • 3 некойси

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "Димитър":

    Това е точно определен етнос, такъв какъвто не съществував другаде.
    Търгаши, интриганти, далавераджии и измамници. На фона на това като сложиш и ислямското им потекло, просто няма какво да се добави.
    Естествено има и изключения, но инакомислещите хора си налягат парцалите или лежат по затворите за вицове за Ердо.
  • 4 ттТ

    5 3 Отговор
    Пуча беше скалъпен, за да се направи промяната на конституцията!!!
  • 5 Да го тура на Хасан

    2 1 Отговор
    Турлаците пак започнаха екшъна , само така бой по чалмите !
  • 6 Киро

    2 1 Отговор
    Тия ли ще стават част от ЕС??

    Те са за африканския съюз!
  • 7 Барутеното буре-Балканите.

    2 0 Отговор
    Ще има голямо разделение в Турция, а тя е голяма страна,с голямо население, най-голямата армия в НАТО, и не на последно място ,най-развитата балканска страна. Та като стане това разделение и ако тръгват турци да се спасяват у бг,имаме ли възможност за реакцкия(в бежанските центрове е пълно с африканци, къде ще сложим турците, не може да ги съберем с арабите).Една гражданска война в Турция, ще рефлектира върху целия Балкански полуостров.Гърците никога няма да им помогнат, арменците хич,за Сирия и Ирак е смешно да се говори, решенията са две, едното е Одеса ,(не Крим, защото Путин сега е близък с Ердоган), и другото решение е България.Той Борисов е също близък с Ердоган, ама е по-близък с Меркел.
  • 8 Хасан

    6 2 Отговор
    Ей това е демокрацията.. Това е опозиция, това е власт.. А не бвламурници както в България..увеличиха винетките с 50процента никой в София излязохме 50 балами да притесрирсме
  • 9 Хасан

    2 2 Отговор
    След това завиждат защо турците никога не са били под чуждо владичество или робство
  • 10 Хасан

    0 3 Отговор
    До некойси --ти описваш българина или турски народ при който дедите ти са живеели мирно и тихо цели 500 години??
  • 11 Хасан посран

    3 3 Отговор
    Хасанеееееее, отивай си в Турция, къде си блял 89 - та! Нали България не ти харесва, тогава какъв го дириш още тука?
  • 12 VMORO

    4 1 Отговор
    Хасане, българи и турци НЕ са живели мирно и тихо 500 години.
    Принципно една лъжа като се повтори 100 става истина. Но само принципно. Фактически - не. Спри се, не се хаби.
  • 13 Хасан

    3 3 Отговор
    Аз отдавна съм в Германия.. И все пак турците докараха демокрацията в България..бях дете но помня първите митинги за демокрация в България.. Протестите,гладните стачки,военния режим,танковете по улиците на Разград и Кърджали.. Ако сега имаш свободата да псуваш Бойко то е благодарение на турците
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Крилья Советов

    3 0 Отговор
    Каква демокрация са докарали турците в България?! Турците имаха проблем с това, че държавата търсеше еднородност, а разделението на българи от турци бе огромно. Разбира се, не толкова, колкото днес. Бай Тошо ги ухажваше, но и всички по върховете разбираха добре, че не е възможно 10% от българското население да е проводник на чуждо влияние. Имайте предвид и това, че половин век преди това в районите с българско население всяка от околните страни направи своебразен Възродителен процес - затвориха българските училища и започнаха погърчване, посърбчване, потурчване... Колко бой са яли българите тогава - едните в Гърция, защото попитали колко лева е билета за влака, другите в Сърбия, защото македонците били "южни сърби"... Единствената грешка на бай Тошо що се отнася до политиката към малцинствата бе, че не направи това 30 години по-рано! Щеше не само да му се размине, но и щеше да консолидира държавата.

    Не съм против турците! Против съм само срещу това, че не се отчитат обстоятелствата. Турската конституция твърди, че всеки гражданин на Турция е турчин. Точка! Гръцката конституция казва същото, но всички знаем, че огромна част от населението е от български корени в северните части на Гърция. Да не мислите, че някой им е позволявал да се пишат българи в предишните десетилетия? Трепеха ги като кучета.
  • 16 Хасан

    0 0 Отговор
    Може да си прав от гледна точка на държавата, но в съвременното общество гражданина и неговата лична свобода и права са важни.. В миналото е имало много опити да се създаде една чиста арийска нация.. Пример Хитлер но знаем какви са последствията.. Или да се създаде съветския човек.. Пак знаем последствията.. По твоята логика циганина който ограбва пенсионерка за 20 лева и брутално също е българин така ли!?
  • 17 Хасан

    0 0 Отговор
    И ми дефинирай какво ще рече проводник на чуждо влияние?? Познавам много българи които са проводник на Руско влияния, интереси,култура,език,бизнес.. Има българи които са под американско влияние -имаш чувството че прадядо му не е бил на Радецки а при Колумб.. Има българи които са под немско влияние -все едно дядо му е бил на смяна на Аушвиц.... И защо турчин да не е под влияние на своята култура
  • 18 Димитър

    0 0 Отговор
    Може би заглавието трябваше да е: ''Масов бой в селска дискотека някъде в Анадола.''?!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: