12 Януари, 2017 15:20 2 318 1

Лайпциг под тревога

  • лайпциг-
  • полицаи-
  • операция-
  • германия

Мащабна полицейска операция в германския град

Лайпциг под тревога - 1
Снимка: БТА/ AP

Немската полиция проведе голяма операция в центъра на град Лайпциг и претърси много сгради, съобщиха местните медии.

Над 500 полицейски служители бяха включени в операцията, съобщи полицейски говорител в Туитър.

Силите за сигурност претърсиха повече десет сгради, като не става въпрос за антитерористична операция. В акцията участваха сили на транспортна полиция и тежковъоръжени униформени.

По данни на саксонската криминална служба става дума за операция против нелегален бизнес с оръжия и данъчни престъпления.

Според полицията в центъра на операцията е клуб на групировката „United Tribuns”. Миналата година там е имало стрелба, но полицията отрича това да има връзка с днешната операция.

Има обосновано предположение, че нелегално са внасяни муниции и оръжия в Лайпциг, е официалната информация на полицията. Очевидно става дума за нелегална лотария, според немските медии.

Трамвайните линии бяха временно спряни, съобщи „Мителдойче цайтунг“. Полицията се обърна към населението с молба за разбиране.

През последните няколко месеца Германия се превърна в арена на терористични нападения. През месец декември 2016 година камион се вряза в тълпа на коледен базар, а убиецът бе убит дни по-късно в Италия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Немец

    2 0 Отговор
    Да обявяват военно положение и да ги почват ...
Новини по държави: