Last news in Fakti

14 Януари, 2017 14:24 1 669 0

Парламентът в Лондон иска спешно план за Брекзит

  • тереза мей-
  • брекзит-
  • лондон-
  • обединено кралство

Премиерът Тереза Мей си даде срок до края на март, за да информира как ще задейства излизането от ЕС

Парламентът в Лондон иска спешно план за Брекзит - 1
Снимка: БТА/АР

Британската парламентарна комисия за Брекзит иска правителството да публикува до средата на февруари "бяла книга", в която да представи подробен план за излизане от ЕС, съобщи Би Би Си.

В доклад, оповестен днес, комисията заявява, че парламентът трябва да бъде информиран достатъчно рано преди официалното начало на процедурата за "развод" с ЕС. "Надяваме се да видим такъв план най-късно до средата на февруари 2017 г.", посочва комисията.

Говорител на правителството каза, че то възнамерява да обяви план за Брекзит до края на март, за да не навреди на позицията на Обединеното кралство в преговорите. Министър-председателят Тереза Мей си е дала срок до края на март, когато трябва да информира как възнамерява да задейства излизането от ЕС.

Заради голямата важност на протичането на този процес, парламентарната комисия иска планът на правителството да бъде публикуван под формата на "бяла книга", в която правителството да изложи ясно позицията си по въпроса дали Великобритания ще остане в единния европейски пазар или не.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: