15 Януари, 2017 21:01 2 665 12

Силно напрежение между Белград и Прищина

  • сърбия-
  • косово

Сърбия ще изпрати свои войски в Косово, ако за сръбското население възникне опасност

Силно напрежение между Белград и Прищина - 1
Снимка: БТА/АР

Сръбският президент обвини косовските албанци, че се опитват да предизвикат военен конфликт, съобщава АП. Причината за острото изявление е спрения от косовските албанци влак, който трябваше да стигне от Белград до Косовска Митровица, но беше спрян от властите в Косово. Според Прищина украсеният с православна символика влак е провокация.

„Защо т.нар. международна общност и албанците така се разстроиха заради влака? Може би работата е в това, че на него имаше надпис „Косово – това е Сърбия“? Или защото в него имаше православни икони?“, е цитиран Николич да казва.

Сърбия ще изпрати свои войски в Косово ако за сръбското население там възникне опасност от страна на албанците. Това е заявил президентът на Сърбия Томислав Николич, цитиран от РИА Новости. „Ако убиват сърби ще изпратим не само армия, ще отидем всички“, е заявил Николич по време на Съвета за национална сигурност. Според Николич Сърбия не се стреми към конфликт и не иска да напада никого, но като държава е длъжна по конституция да пази гражданите си.

Напрежението между Сърбия и Косово нарасна след ареста на бившия премиер на Косово Рамуш Харадинай във Франция. Белград го беше обявил за международно издирване и поиска Париж да го предаде заради военни престъпления.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    15 9 Отговор
    И аз бих отишъл с братята сърби.......

    Коментиран от #3

  • 2 Бгбгбг

    11 2 Отговор
    То така се поражда военен конфликт когато го искаш,първо провокираш после като получиш ответна реакция ,която е нормална се правиш на жертва, а всъщност си агресора.
  • 3 от Люлин

    13 9 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    И аз ще се бия за братята сърби....

    Коментиран от #11

  • 4 Аспарух

    9 4 Отговор
    Братята сърби които ни предадоха най-коварно и нахлуха в България за да ни избият по време на балканската война....
  • 5 Сръбете да я сърбат

    7 3 Отговор
    Вие побъркахте ли се или ДА?!
    Сърбите ни ненавиждат в червата!
    Навремето Божидар Димитров лично ходи до Сърбия да коленичи, барем пуснат майката, дето си искаше детето и я бяха хвърлили в затвора, защото е българка, но омъжена за сърбин!
    Сърбите ни смятат за по-долни от листните въшки, ако можеше да ни затрият щяха да го направят на момента!
    Ако пътувате с автобус през Сърбия, може да чуете скърцането със зъби на местните, които знаят, че в автобуса има българи!
    Чалгарите, дето са с отрицателен интелект могат да кажат нещо хубаво за сръбете ама на тях само Миле Китич им е в кухата лейка!
    Сърбите ни мразят потомствено, исторически и по навик!
    Като отидете да се правите на невинни туристи с БГ паспортите и ви тикнат за седмица зад решетките ще ви стане ясно!
    Ако смените религията на ислям или се изкарате хомосексуалисти поне БХК и ДПС ще се застъпят за вас..
  • 6 VMORO

    8 1 Отговор
    Ако имахме държавници трябваше да сме си взели Западните покрайнини по време на разпада на недоразумението Югославия. Имахме и поводи, и условия. Дори може би и международна покрепа си бяхме осигурили. Но уви... От 09.09.1944 година насам имаме национални предатели и страхливци начело на държавата, които единствено се стремят да богатеят на гърба на българина и да не разсърдят някой голям "брат". По петъ на ножъ!
  • 7 Хасан

    4 4 Отговор
    Не сте минавали през Сърбия и не знаете как одивявят като видят български паспорт.. Вика ми полицая -"аре бе смотан булгарино. Сърбия ще я разчленят докато не се умирят. Скоро ще измислят и друга република
  • 8 Д'Мин

    7 0 Отговор
    Вярно е, че в исторически аспект от сърбите не сме виждали нищо хубаво. Но да се създаде на тяхна територия, държава, която никога не е съществувала, и то с население принадлежащо етнически към съседна държава, това си е залагане на тлеещ пожар на Балканите и в Европа. А идеята беше на...
  • 9 VMORO

    2 3 Отговор
    Сами са си виновни, няма какво да ги мислим.
    Македонците да са нащрек и да влизат в правия път! И въпреки всичко, България ще пребъде!
  • 10 некойси

    7 0 Отговор
    Да си припомним че Косово бе подпомогнат от щатите (ЦРУ) за да подсилят ислямското присъствие в региона.
    Доста бойци на ИД идват именно от там.
    Разделяй и владей.
  • 11 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "от Люлин":

    за сърбите ти си нещо като циганин,но щом ти се мре прав ти път.в обратната ситуация ни един сърбин не би си мръднал пръста за българин,историята го доказва многократно.
  • 12 VMORO

    0 0 Отговор
    Напротив, ще си мръднат пръста и още как! Ще ни забият ножа в гърба само да имат тази възможност. За справка - 1885 година и 1913 година.
Новини по държави: