16 Януари, 2017 15:32 2 217 14

Русия не вижда връзка между разоръжаването и санкциите

  • русия-
  • санкции-
  • доналд тръмп

Кремъл чака встъпването в длъжност на Тръмп

В момента Русия не обмисля вариант за съкращаване на своя арсенал срещу сваляне на санкциите от страна на САЩ, съобщи РИА Новости.

Това бе обявено от говорителя на руското президентство Дмитрий Песков. Той коментира изказване на новия президент на САЩ Доналд Тръмп, който заяви, че е готов да свали санкциите срещу Москва, ако тя се съгласи на двустранно споразумение за ограничаване на ядрените арсенали. Песков призова да се изчака до встъпването на Тръмп в длъжност.

Според Песков темата за ограничаване на ядрения арсенал може да се разглежда след встъпването на Тръмп в длъжност. Той определи и НАТО като „реликва от миналото“.

От Съвета на Федерацията са обявили, че отмяната на санкциите не е цел, за която трябва да се жертва нещо. Председателят на руския комитет по международни дела призова да „не се бърза“. Той определи заявеното от Тръмп като „размишление върху варианти“.

"Санкциите са двустранен процес, който до определена степен оказа влияние върху икономиката и на западните страни. Нужен ни е конструктивен диалог“, заяви председателят на Комитета по международни отношения Леонид Слуцкий.

Руски политици определят ограничаването на ядрените арсенали като „поетапен процес“.

Песков отхвърли и информациите за среща между Владимир Путин и Доналд Тръмп в Рейкявик. Тези твърдения бяха разпространени през уикенда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    8 3 Отговор
    Е как да вижда връзка, като такава няма още създадена. На евентуални преговори може и да се появи, а може и да не се.
  • 2 Д'Мин

    12 5 Отговор
    Санкциите нали бяха наложени заради Крим, Луганск и Донецк. Как изведнъж ще бъдат свързани с ядреното разоръжаване? Не, че неможе, но това ще си е обикновен пазарлък от страна на американците.

    Коментиран от #6

  • 3 Сноудън

    16 7 Отговор
    Росия не е тази за която е смятат "някой", да се моли и кланя на всеки за щяло и нещяло!
    Ако до сега са си мълчали и гледали отстрани и на всичкото отгоре сочена с пръст за световна заплаха и зло, то тепърва ще трябва да се съобразяват с нея!
  • 4 КГБ

    17 6 Отговор
    Ааааа така Братушки!!! Ей за това сте най великата нация!
  • 5 Фен

    14 4 Отговор
    Русия да съкрати ядреното си оръжир като ги изстреля към САЩ така за пореден път ще ни освободи и нас
  • 6 onq s konq

    4 12 Отговор

    До коментар #2 от "Д'Мин":

    Толкова ли е трудно да асимилираш,че КОЙТО НАЛАГА САНКЦИИТЕ,ТОЙ МОЖЕ И ДА ГИ РЕДУЦИРА В ДРУГИ,А МОЖЕ И ДА ГИ СВАЛИ?И естествено че санкции винаги се налагат,за да има "пазарлък"...АМА ТИ НЕ СИ В ЧАС.А иначе си е казано че "кучето играе според тоягата", а за по-голямо куче е необходима и по-голяма тояга...т.е. по-големи санкции!
  • 7 ьге

    4 12 Отговор
    Абе тея руснаци дигнаха два стари МИГ-а във въздуха - хвърлиха няколко бомби в Сирия и взеха че си повярваха!
  • 8 Шемет

    11 3 Отговор
    Коня пак не си пие хапчетата........
  • 9 Кики

    9 1 Отговор
    Когато свалят санкциите срещу Русия, тогава и тя ще свали санкциите. Всеки друг пазарлък, трябва да бъде взаимен - тоест, ако единия отстъпи за нещо, трябва и другия да отстъпи.
  • 10 Каква е Русия? Какво става там?

    9 0 Отговор
    За 18 Мин. Прегледайте Ю Туб: "The Turning point - Putin's new powers. Evgeny Federico". Русия е все още колония на САЩ и води жестока и трудна борба за суверенитет!
  • 11 Ю Тубе

    1 1 Отговор
    Evgeny Fedorov
  • 12 стоян георгиев

    2 3 Отговор
    за първи път съм съгласен с руснаците ,а не с американския бъдещ президент.та тръмп ,кво общо имат санкциите с въоръжаването ?тези санкции бяха заради руската политика в украина .

    Коментиран от #13

  • 13 на Деса шушито

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "стоян георгиев":

    Лелеее, ако от Козяк ти прочетат поста-уволнение!
  • 14 СССР ще се възстанови отново!

    0 0 Отговор
    Този бардак не може повече да продължава, промяната ще настъпи но първо в Русия и тогава у нас. Прегледайте Ю Туб: "Евгений Федоров - УХУДШЕНИЕ уровеня ЖИЗНИ в 2017 году"
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания