17 Януари, 2017 08:44 1 537 0

Прекратиха търсенето на мистериозно изчезналия MH370

  • mh370-
  • издирване-
  • търсене-
  • малайзия-
  • самолет

Надеждата остава

Прекратиха търсенето на мистериозно изчезналия MH370 - 1
Снимка Архив АП/БТА

Търсенето на малайзийския самолет MH370, който мистериозно изчезна през 2014 г., е прекратено.

В съвместно изявление, Австралия, Малайзия и Китай заявиха, че с "тъга и болка в сърцата" са взели това решение, след като без успех са били претърсени повече от 120 000 кв. км. площ.

Въпреки това продължават да пазят надеждата, че ако се появи нова информация в бъдеще, самолетът може да бъде открит.

Семействата на изчезналите пътници са били уведомени за това решение чрез имейли, изпратени им рано тази сутрин от австралийските власти, които бяха начело на търсенето, съобщи в. "Гардиън".

В изявлението пише: "Днес последния кораб, които издирваше самолета, е напуснал района за търсене. Полет MH370 на Малайзийските авиолинии не е засечен в района от 120 000 кв. км., в южната част на Индийския океан, където се провеждаше неговото подводно търсене."

"Въпреки всички наши усилия, включващи най-добрите научни похвати, най-модерните технологии и консултации и съвети от най-висококвалифицираните специалисти, за съжаление, не успяхме да намерим самолета. Решението за прекратяване на подводното търсене беше взето много трудно и с много тъга", пише още в съобщението до опечалените семейства.

Съобщението идва шест седмици преди да се навършат три години от изчезването на самолета.

Самолетът „Боинг 777” на Малайзийските авиолинии изчезна от радарите в ранните сутрешни часове на 8 март 2014 г. само час след излитането си от летището в Куала Лумпур. На борда му се намираха 239 души (227 пътници и 12 членен екипаж) - 153 китайци, 38 малайзийци, 12 индонезийци, 6 австралийци, 4 американци, от които и едно дете, трима французи, по двама новозеландци, украинци, канадци и по един руснак, италианец, тайванец, холандец и австриец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА