Last news in Fakti

19 Януари, 2017 04:16 2 401 23

Полша иска армия, която да устои на Русия

  • полша-
  • армия-
  • русия

Тече модернизиране на полската армия

Полша иска да създаде армия, която да устои на „военния натиск“ от страна на Русия, съобщи РИА Новости.

Това беше заявено от полския министър на отбраната Антони Мачеревич.

„САЩ и НАТО са гаранти за физическата независимост от руския военен натиск. Ние не минимализираме и не отслабваме армията, както правиха нашите предшественици. Ние искаме да имаме военни сили, които сами да могат да удържат на натиска“, заяви Мачеревич.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 военния натиск

    39 9 Отговор
    Те и САЩ търсят армия дето да устои на Русия ама...
    Някой пита ли Русия дали иска да се бие или смятате да я нападате?!
    Много почнахте да ни плашите нещо с тея партенки!
    Руснаците помогнаха да се победят терористите в Сирия и изведнъж - кой ще бие руснаците...
    Гузен негонен бяга - що бе вие да не помагахте на терористите?!
    Руснаците се чудят кого да набият, така ли?
    Автономна Република Крим по волята на народа проведе Референдум с международни наблюдатели и се присъедини към РФ! - Това ли ги плаши поляците?! - или че им е писнало от триполовата политика и толерастия към бежанците, дето са там за да им оправят отрицателния прираст с африкански гени?!
    Радвайте се, че имате бежанци - давате им гражданство и ги пускате против руските танкове - ей, ти решение!
  • 2 момчилов

    11 38 Отговор
    някога,уж могъщият ссср беше победен от неграмотни афгански пастири с ръчно направени оръжия.сегашна русия не разполага и с половината от това на ссср.също и няма никакви съюзници с изключение на диктаторчето от сирия. в кремъл вече се надяват само на почетна капитулация и се радват на избора на тръмп

    Коментиран от #4, #7, #14, #22

  • 3 да го кажем направо

    37 8 Отговор
    Исторически погледнато,когато Полша влиза в конфронтация с Русия-винаги е губила.Губила е от териториите си,губила е влияние на политическата арена,губила е човешки и икономически потенциал...А когато са били заедно-е печелила-да напомня че сегашната територия на Полша е благодарение на СССР и така оплюваният от тях Сталин.Да не се окаже след време,че Германия си връща териториите от поляците които са им дадени от Сталин...--може и това да видим....Та по-полеко с амбициите на поляците....
  • 4 Лъчо

    12 7 Отговор

    До коментар #2 от "момчилов":

    "ТО" -ти ли си бе....я Стоян-Деса иска и то да е мъж-сложил си име "момчилов"....
  • 5 боркур

    11 27 Отговор
    исторически си пълна нула. полша спечели последната руско полска война през 1921. русия се хвали единствено с всв,когато всички са били срещу германия,без да споменава катастрофите от псв,руско японската,полската,кримската,афганистанската войни.най ги боли от загубата на студената война и разпада на кочината,който ще продължи с разпада на русия
  • 6 боркур

    9 28 Отговор
    русия се страхува от наземна акция в сирия,особено след последния случай когато 200 техни военни съветници се разбягаха от палмира и оставиха огромните военни складове на джихадистите.
  • 7 УПСсссссс

    31 5 Отговор

    До коментар #2 от "момчилов":

    Това го кажи на САЩ-21 години са в Афганистан...и талибаните ги правят хахави-нищо че там освен САЩ са и "великите" членове на НАТО...
  • 8 Бълха

    17 7 Отговор
    Полша търси армия,не срещу Русия,там нещата са ясни. Полша се готви в един ескалиран конфликт в Украйна. Под предлог ,че ще спасява етническите поляци в териториите около Лвов,и др. И в момента отношенията между двете страни ,не са добри. Украинците започнаха да се усещат,какво се очаква. Втората Световна ,започва с гражданската война в Испания.Премерва силите на световни и регионални играчи,и се започва- тук територийка, там държавичка, континентче.
  • 9 Kcaniba

    20 6 Отговор
    Полша е била и е ку...ата на Европа!
    Когато тръгнат срещу Украина, пак ще ядят руския бахур!!!
    Т.е. са наясно, че тръгнат ли на изток, то пак ще ядат руския пердах!!!
    Инак колегата е прав -
    то и американците искат по силна армия от руска....
  • 10 китайче

    22 6 Отговор
    Няма такъв филм - дядя ви иван ви отнася пАляци както си иска и когато си иска ! ДЕРЗАЙТЕ
  • 11 Киро

    8 28 Отговор
    Американската армия е по-силна от руската и това е факт.
    И като брой хора и като модерно въоръжение.

    Руснаците имат дърти парчета желязо, от които 2/3 са правени през 70-те години на миналия век!

    Цялата работа е в ядрените ракети - при конфликт няма да има победители.
    Никой не иска да рови в л..ната, русия е като скункс - предпочиташ да го заобиколиш, вместо да имаш нещо общо с него, че ще те осмърди!

    Коментиран от #12

  • 12 Ярослав Станчев

    24 7 Отговор

    До коментар #11 от "Киро":

    Абе не знам коя армия е по-силна ама руснаците възродиха 150-та Идрицка дивизия.Ако ти говори нещо.
    Та ако се наложи пак ще има кой да забие червеното знаме над Райхстага.

    Коментиран от #13

  • 13 Киро

    12 21 Отговор

    До коментар #12 от "Ярослав Станчев":

    Между големите сили никога повече няма да има война от типа на ВСВ - с големи армии, придвижващи се по континенти и тн.

    Тъй, че разни идрицки-мидрицки дивизии по-добре да ги пратят да ринат сняг, друга полза от тях няма.

    И не мога да разбера едно нещо - след Освобождението, че чак досега, Русия няма НИТО едно положително действие към България, а напротив.
    Ти мазохист ли си да им се радваш?
    Никой нормален българин, прочел малко история, не би се радвал на Русия или Турция.

    Коментиран от #20

  • 14 Варна

    14 3 Отговор

    До коментар #2 от "момчилов":

    Историята Ви е невярна! Добре е да се информирате, че авганците са снабдявани с оръжие от САЩ в края на тази война.
    Трябва да не забравяте, че ние също участвахме в тази война и все още участваме под формата на миротворци. Само, че проблема пак идва от САЩ, който е най- големият консуматор на опиум и поради тази причина "търговските" отношения между службите на САЩ и определени Авганистански групи продължават. А ние заедно с една група други идиоти са правим на миротворци и правим програма авганците да садят българска роза вместо мак. ( Не знам да ли знаеш че има такава програма)
  • 15 Morgoth

    6 9 Отговор
    Не Полша, а ЕС трябва да има армия по-силна от тази на Русия. Логично е, ако се сравнят финансовия и технологичен потенциал.
    Това би спомогнало за спокойствието на континента за да няма постоянно тролене, че едвали не Русия вече прекрачва границите и тръгва да завоюва Европа.

    Коментиран от #16

  • 16 релито е такова

    14 3 Отговор

    До коментар #15 от "Morgoth":

    Преди да пишеш такива"гениални "предложения,би трябвало да знаеш,че още от ВСВ Германия е укопирана държава която е подписала ред документи и част от тях са че няма право на голям брой войска и че няма право на високотехнологично въоражение...Освен това,документът Канцлер Акт забранява на всеки един канцлер да взема големи решения без съгласието на Б.Дом--тези документи са стрикно спазвани и до днес по настояване на САЩ.Бившият СССР не е искал такива гаранции от Германия.Та това което казваш практически е невъзможно-защото освен военните ограничения за Германия-същите има и за Италия.Та предложението ти първо го отнеси във Козяк-а те оттам във Вашингтон....може и да те послушат??--но едва ли......
  • 17 водка със сельоднка

    6 14 Отговор
    Руските аллажи разчитат само на ядрения си арсенал, иначе са гола вода, дори и най-новият им танк Армата, от който имат няколко бройки не можа да премине по Червения площад, наложи се да го дърпат. :)
  • 18 hasanco

    11 4 Отговор
    Е НЕМА ТАКАВА АРМИЯ КОЯТО ДА УСТОИ НА РУСИЯ
  • 19 misli posle govori

    5 3 Отговор
    Ето какво казва Роналд Рейгън:
    "Едни от първите статистически данни ме поразиха със студенината си.Аз, никога няма да забравя, както съобщаваше Пентагонът поне 150 млн. американци ще бъдат унищожени в ядрена война със СССР, дори ако ние победим."
    Аз, не можех да си представя какъв щеше да е животът на тези американци, които оживеят, защото просто няма да могат да отидат нъкъде, където да заживеят отново.Даже, ако ядрената война не предизвика изчезване на човечеството, тя без съмнение ще сложи край на цивилизацията в рамките на нашите разбирания"(Из книгата му "Животът по американски").

    Така, затова американците прибягват до икономическо изтощаване и надпревара във икономика, въоражение т.е използват други способи за реализиране на техните си интереси, за да отслабят потенциалните си врагове.
  • 20 Сноудън

    9 4 Отговор

    До коментар #13 от "Киро":

    Къде си я чел тази история, да не е пренаписаната в Американското посолство!
    Без Русия сега да си "Рязана карабира" и да копаеш с мотиката!
    Благодарение на Русия имаме ядрена енергетика която произвежда ток за 0,04 стотинки, а дъжавата "плаща" на Американските тецове по 0,30 лева!
    Лижи им задниците на Американците, че са тлъсти!
  • 21 Запознат

    12 4 Отговор
    Хихихи, тия алкохолици поляците и те ли искат да се правят на мъже? Една трета от тях живее на помощи и денонощно пие! Живял съм 10 години в Гданск и им познавам и кърмите зъби! А колкото до омразата им към руснаците, тя не е всеобща, има и такива, които не я споделят! И тя е заради факта, че червената армия е била на лагер край Висла и не е влезнала във Варшава, за да предотврати германските безчинства! Хитлер заповядва тотално сриване на града с земята, като при бомбардировките над Варшава са убити 200 000 човека. А Сталин не предприема офанзива по искане на ПОЛСКИТЕ комунисти, за да може после да няма съпротива от страна на собствения им народ, когато вземат властта! А колкото до руснаците и те са хора като нас, не по лоши от никой друг народ, просто прекалено много алчни погледи са втренчено в ресурсите им, а Путин не е марионетка като Горбачов! Е те това е, дерзайте!
  • 22 00000

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "момчилов":

    квото и да търст САЩ, Полша и др. стана ясно, че с гол тумбак не става да носиш чифте пищови и то от мин.век.Към днешна дата на руските въоржени сили им трябва 48 часа за да спукат балона на едно ръждясало джудже-НАТО,и то без да използват грам ядрено оръжие.Останалото са вицове за американското величе останало си на холивудски филм.-усмивки от старите ленти.
  • 23 вндвн

    8 1 Отговор
    Такава армия няма - Не се е създала все още армия която да устои на Руската! Поляците първи ще го д_ухнат при евентуален конфликт и те това много добре си го знаят с 10-те или без 10-те американски танка и армия - все тая! Все са изгорели!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания