Last news in Fakti

18 Януари, 2017 14:44, обновена 18 Януари, 2017 19:35 1 667 4

Крайнодесните в Австрия искат нулева имиграция

  • крайнодесен-
  • партия на свободата-
  • нулева-
  • имиграция-
  • бежанска криза

Кайнц-Кристиян Щрахе порица исляма и поиска бързи действия срещу него

Крайнодесните в Австрия искат нулева имиграция - 1
Снимка: БТА/АР

Лидерът на австрийската крайна десница "Партия на свободата" Хайнц-Кристиян Щрахе описа исляма като "антилиберална религия с фашистки възгледи за света, която мрази жените. Той стори това в двучасовата си реч на събранието на партията в Залцбург, информира thelocal.at.

Щрахе заяви преди 4 000 симпатизанти на движението, че Австрия "бързо трябва да се насочи към политика, която да сложи край на ислямизацията", допълвайки че "в противен случай ние, австрийците, европейците... ще срещнем своя бърз край".

В Австрия живеят около 600 000 мюсюлмани, някои от които са се заселили в страната покрай бежанската криза.

Освен това, Щрахе бе категоричен, че ще подобри австрийската икономика, ще зададе минимална работна заплата от 1 300 евро, както и минимална пенсия от 1 100 евро. Той поиска и ограничение на достъпа до австрийския трудов пазар за източноевропейци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    1 3 Отговор
    Тия видяха че бат Бойко поиска нулева субсидия за партиите в Парламента и те веднага се гепиха за "нулата".Ама не става тъй веее...вие не сте ББ!!!
  • 2 Диди

    2 0 Отговор
    Кончо,това са крайно десните.Те искат да ограничат броя на търсещи работа от източноевропейци,а да пазим границата от бежанци,е на това се радват.

    Коментиран от #3

  • 3 onq s konq

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Диди":

    Охооо...Такива подлеци ли са били?А аз наивника си мечтаех да се оженя за австрийка...
  • 4 Диди

    0 0 Отговор
    За разлика от крайнодесните на лъо Пен от Франция,тези не искат Австрия да излезе от ЕС.Те искат строги промени на законите....Кончо,вземи си българка,ще си по доволен.Е може и кръстница да ти стана...ха ха ха.
Новини по държави: