19 Януари, 2017 17:54 1 146 0

ЕС е готова да помогне на Италия

  • италия-
  • лавина-
  • хотел

Спасителите са извадили три тела от затрупания под снега хотел

ЕС е готова да помогне на Италия - 1
Снимка АП/БТА

ЕС е готов да помогне на италианските власти в издирването на оцелело след трагедията в централната част на Италия. Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

"Искрени съболезнования към тези, които са изгубили любимите си в Италия", написа Юнкер в профила си в Туитър."Европа е готова да помогне. Ние всички сме съседи на Италия."

Спасителите са извадили три тела от хотела, който беше пометен от лавина в централната част на Италия. Отчаяните спасителни действия по издирването на 30-те души, които са се намирали в сградата по време на бедствието продължават.

Силният снеговалеж и щетите, нанесени от земетресенията, които разтресоха централната част на Италия в сряда, затрудняват работата на спасителните екипи.

Бедствието се случи в сряда вечерта, но спасителите успяха да стигнат до хотел "Ригопиано", в региона Абруцо едва в четвъртък, тъй като пътищата са блокирани.

Двама души, намирали се извън сградата на хотела, когато лавината е ударила, са оцелели, съобщиха местните власти.

Един от оцелелите е разказал, че двете му деца и съпругата му са останали под снега. Италианските медии съобщават, че някои от гостите са успели да изпратят съобщения, след като лавината затрупала хотела. От часове близките им отчаяно се опитват да се свържат с тях, но без резултат.

Хората, намиращи се в хотела, са били в готовност да бъдат евакуирани, разказва един от оцелелите, тъй като е бил получен сигнал за наближаващата стихия. Лавината обаче, дошла по-бързо от очакваното.

Четири земетресения с магнитуд над 5 по скалата на Рихтер разтърсиха района в сряда, а вторичните трусове продължиха и днес. Това допълнително е усложнило работата на спасителите.

ЕС е готова да помогне на Италия


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: