20 Януари, 2017 17:54 866 0

Протестиращи срещу Тръмп се опитаха да блокират церемонията 

  • протест-
  • инаугурация-
  • доналд тръмп-
  • вашингтон-
  • сащ-
  • барак обама
Протестиращи срещу Тръмп се опитаха да блокират церемонията  - 1
Снимка: БТА/АР

Либерални активисти, протестиращи срещу встъпването в длъжност на избрания за президент на САЩ Доналд Тръмп, влязоха днес в сблъсък с полицията във Вашингтон, след като се опитаха да блокират достъпа на негови поддръжници, идващи за церемонията, предаде ТАСС.

Очаква се около 900 000 човека да се съберат на Националната алея срещу Капитолия, където Тръмп ще положи клетва, и по парадния маршрут по Пенсилвания авеню до Белия дом и други места в центъра на Вашингтон.

Участниците в демонстрацията, организирана от групата "Дисръпт Джей 20", направиха жива верига при един от контролните пунктове, водещи към най-голямата обществена зона за наблюдаване на церемонията, а неколцина бяха отведени от полицията.

Организатор на протеста каза, че групата се надявала да затвори пункта, за да изрази недоволството си от противоречивите коментари на Тръмп за жените, незаконните имигранти и мюсюлманите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА