Last news in Fakti

23 Януари, 2017 10:06 1 123 5

Фийон: Европа трябва да се погрижи за своята отбрана

  • франсоа фийон-
  • франция-
  • европа-
  • отбрана-
  • финансиране

Френският кандидат за президент иска повече действия за осигуряване на защитата

Фийон: Европа трябва да се погрижи за своята отбрана - 1
Снимка: БТА/ AP

Консервативният кандидат за президент на Франция Франсоа Фийон заяви, че Европа трябва да повиши отбранителния си потенциал. В интервю за вестниците „Льо Монд“ и „Франкфуртер алгемайне цайтунг“ френският политик призова за общи действия.

Докато НАТО не е „старомоден“ алианс – както смята Доналд Тръмп – то според Франсоа Фийон Европа трябва да изгради свой собствен механизъм за защита.

Французинът заяви, че в това влиза и общо финансиране на военните операции в чужбина.

Сондажите на общественото мнение във Франция показват, че Франсоа Фийон има лека преднина пред конкурентите си за президентското място.

Първият тур на изборите за нов държавен глава в страната ще се проведат на 23 април тази година. Евентуалният балотаж ще е на 7 май.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варна

    0 0 Отговор
    Абсолютно вярно!
  • 2 Патето Яки

    0 0 Отговор
    Няма кой да я напада, но ще се отбранява ? Има си атомни бомби, ракети и самолети но някой иска още.
  • 3 вднд

    1 0 Отговор
    Тя Европата е нападната отвътре - като я разядохте с тези мигранти!
    Голяма част от тях са терористи и само чакат сигнал.
    Жална ни майка после и всичко туй заради алчните политици!
    След 20-тина години Европа няма да я има - такава каквато я познаваме!!!

    Коментиран от #4

  • 4 шефа

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "вднд":

    Напълно си прав за съдбата на Европа. Вместо да европеизираме чалмите, те ще ни чалмизират. Програмата вече е запусната. Тая Меркел я знаех като добър канцлер. Не мога да си представя колко пари са и дали, за да стартират с нейния пръст чалмизирането.
    Американското правителство проми мозъците на американците за някаква псевдо опастност от СССР, а сега и Русия, за да лапат военните кинти. Сега това става и с Европа. Промиват мозъците ни непрекъснато с някаква угроза от Русия, за да могат да ни продават техните скапани оръжия за много пари.
    Обвиняват Руснаците единствено за Крим. Абе Ламби. Крим е бил винаги руска територия - направете си справка. Хрушчов го приобщава под шапката на Украйна с декрет, но в рамките на СССР. Когато Украйна се отделя повлича и Крим със себе си, но тогава никой не обръща внимание и ако веднага бяха отреагирали, нямаше сега да има такива недоразумения. В края на краищата имаше законен референдум. И сега заради случая с Крим искат да изкарат Русия агресор. Идеална възможност за промиване на мозъци. Я погледнете в историята! Кога Русия първа е нападала? Май никога. Но пък който направи глупостта да я нападне, съжалява. Сега вече войната не е модерна. В края на краищата нали целта на войната е да превземеш някой и да го ограбиш, най кратко казано. Е. Китайците един вид превзеха света без война. Сега цял свят плаща на китайците за боклуците и. Цял свят плаща и на руснаците за газта и нефта. Уж има санкции, а цялото и количество е
  • 5 шефа

    1 0 Отговор
    продадено 5 години напред.
    Така че руснаците не се гласят да нападат никой. Причина няма.
Новини по държави: