Last news in Fakti

23 Януари, 2017 10:25 1 095 0

В Астана започнаха преговорите за Сирия

  • астана-
  • сирия-
  • преговори-
  • казахстан

Сирийският режим и опозицията седнаха на една маса

В Астана започнаха преговорите за Сирия - 1
Снимка: БТА/ AP

В казахстанската столица Астана започнаха преговорите за Сирия. Те се провеждат в хотел „Rixos”.

Информационните агенции отбелязват, че делегациите на сирийското правителство и въоръжената опозиция първи са седнали на масата за преговори.

В преговорите има и представители на Казахстан, Иран, Русия, Турция, САЩ и ООН.

По-рано днес представители на сирийската опозиция заявиха, че в казахстанската столица Астана ще обсъдят единствено прекратяването на огъня. Политическите дискусии не стоят на дневен ред.

„Сирийският режим има интерес да отклони вниманието от тези въпроси. Ако режимът си мисли, че нашето присъствие в Астана означава капитулация, то това е заблуда“, каза говорителят на опозиционните сили.

Преди началото на преговорите специалният пратеник на ООН за Сирия Стафан де Мистура разговаря с президента на Казахстан Нурсултан Назарбаев. На срещата Назарбаев заяви, че проблемите на Сирия вълнуват цялата международна общност, а не само Близкия изток.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА