23 Януари, 2017 15:14 1 417 1

Лошото време в САЩ уби 18 души (СНИМКИ)

  • сащ-
  • бури-
  • флорида-
  • джорджия-
  • мисисипи-
  • торнадо-
  • лошо време-
  • загинали

Поредица от бури и торнада премина през щатите Джорджия и Мисисипи, отправяйки се към Флорида

Лошото време в САЩ уби 18 души (СНИМКИ) - 1

Централна и Южна Флорида се подготвят да посрещнат опустошителната буря, която през почивните дни премина през щатите Джорджия и Мисисипи, където отне живота най-малко на 18 души.

"Гръмотевични бури преминават през Маями и се отправят към Флорида", съобщи в понеделник сутрин метеорологът Кевин Рот пред NBC News.

Той съобщи, че от четвъртък насам местните власти са подали сигнали за общо 47 торнада, които са се образували по южното крайбрежие.

Лошото време в САЩ уби 18 души (СНИМКИ)

Поредната вълна тежки метеорологични условия, която връхлетя южната част на САЩ, вече премина през щата Джорджия, където бе съобщено за смъртта на 14 души. Службата за управление на извънредни ситуации в щата заяви пред медиите, че жертвите са загинали в южните окръзи Кук, Брукс, Дохърти и Бериан.

Лошото време в САЩ уби 18 души (СНИМКИ)

Друг четирима са починали в южната част на щата Мисисипи в събота, когато торнадо разби сгради в района на Хатисбърг. Повече от 50 души са пострадали, а около 480 жилища са унищожени в Мисисипи.

Лошото време в САЩ уби 18 души (СНИМКИ)

Снимки на местата, през които са преминали торнадата, показват разрушени сгради и покриви, както и множество изкоренени дървета.

Губернаторът на Джорджия Нейтън Дийл обяви бедствено положение в няколко района на южната и централната част на щата.

Лошото време в САЩ уби 18 души (СНИМКИ)

Националната метеорологична служба на САЩ предупреди за възможни силни пориви на вятъра в части от Западна и Централна Флорида, но според метеоролозите "най-страшното вече е преминало".

В щата Алабама 29 000 души останаха без електричество в неделя следобед. Няколко хиляди също останаха без ток в Мисисипи.

Лошото време в САЩ уби 18 души (СНИМКИ)

Метеоролозите предупреждават, че по Западното крайбрежие на Южна Калифорния бурята може да се превърне в най-силната за последните години.

Лошото време в САЩ уби 18 души (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха ха

    4 3 Отговор
    Руснаците са им хакнали времето