23 Януари, 2017 17:54 1 122 2

Сърбия няма да се включи в санкциите срещу Додик

  • милорад додик-
  • санкции-
  • сърбия-
  • александър вучич-
  • босна и херцеговина-
  • меркел

Сръбският премиер заяви, че страната му не се е месила и няма да се намесва в работите на Босна и Херцеговина

Сърбия няма да се включи в санкциите срещу Додик - 1
Снимка Архив АП/БТА

Сръбският премиер Александър Вучич изключи възможността страната му да се присъедини към санкциите на Вашингтон срещу президента на Република Сръбска Милорад Додик, съобщи радио Б92.

"Има две причини за това. Едната от тях е, че санкциите не решават нищо, а другият е, че имаме негласно споразумение, според което не трябва да повтаряме събитията от 90-те години, когато и ние и те поставяхме барикади на река Дрина", каза той.

Говорейки по време на съвместна пресконференция с председателя на Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич, Вучич заяви, че Сърбия "не иска да се меси във вътрешните работи на Босна и Херцеговина. Така е било и така ще бъде."

"(Германския канцлер) Ангела Меркел също ме попита защо няма да се присъединим към санкциите срещу Додик и аз ѝ дадох същия отговор", каза премиерът.

Отговаряйки на журналистически въпроси по същата тема, Звуздич заяви, че "никой в Босна и Херцеговина не се радва, че една от най-могъщите държави в света е въвела санкции срещу Додик. Въпреки това, неговите непрестанни действия срещу Дейтънското мирно споразумение, станаха причината, която доведе до това."

Премиерът на Босна и Херцеговина също така "очаква това да се превърне в добро послание и урок, към който всеки трябва да се обръщане, когато стане дума за диалог и единство."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патето Яки

    3 0 Отговор
    Правилно и достойно.
  • 2 хорхе

    0 0 Отговор
    Туй е Бил Гейтс на младини!
Новини по държави: