Last news in Fakti

24 Януари, 2017 23:00 1 116 0

Тереза Мей на среща с Ердоган в събота

  • тереза мей-
  • реджеб ердоган-
  • бинали йълдъръм-
  • турция-
  • великобритания-
  • ес
Тереза Мей на среща с Ердоган в събота - 1
Снимка: БТА/АР

Британският премиер Тереза Мей ще се срещне с турския президент Реджеп Ердоган и премиера Бинали Йълдъръм в Анкара в събота, съобщи говорител на "Даунинг стрийт" 10, цитиран от Би Би Си.

Посещението ще отрази факта, че Турция е необходим партньор и близък съратник на Великобритания по много въпроси от световно значение, включително търговия, сигурност и отбрана, посочи говорителят.

Турция предприе след опита за преврат мащабни чистки, като над 40 000 души бяха арестувани, а над 100 000 бяха уволнени или отстранени от длъжност, включително преподаватели, полицаи, магистрати, журналисти.

На въпроса дали Мей ще повдигне темата за човешките права говорителят посочи пред журналистите: "Бяхме ясни по въпроса за нашата подкрепа за турската демокрация и институции."

Премиерът ще използва възможността отново да потвърди подкрепата ни за това, но също така ще дадем ясно да се разбере, че турският отговор на това трябва да бъде пропорционален и разбира се ще продължим да повдигаме тези въпроси, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: