25 Януари, 2017 09:19 839 2

Марк Зукърбърг няма да става президент

  • марк зукърбърг-
  • facebook-
  • президент

Той отхвърли спекулациите

Марк Зукърбърг няма да става президент - 1
Снимка: БТА/AP

Марк Зукърбърг няма планове да се кандидатира за президент на САЩ, съобщи CNBC.

Зукърбърг получи въпрос за евентуални свои политически амбиции по време на публичен чат.

„Аз съм фокусиран върху идеята за изграждането на обществото на Facebook. Работя и по инициативата на Чан Зукръбърг“, заяви основателят на Facebook.

Той визира фондацията на своята съпруга Присила Чан. Тя цели да развива човешкия потенциал и да насърчава равенството в образованието.

През последните седмици имаше редица спекулации за евентуално влизане на Зукърбърг в политиката. Наскоро той поиска промяна в начина на управление на акциите на компанията си, за да може да работи на правителствен пост. Той дори обеща, че ще посети всички щати на САЩ. Идеята му е да говори с гражданите за техните проблеми.

„Марк Зукърбърг ли е следващият ни президент?“, написа „Венити Феър“.

Според Зукърбърг обаче идеята му не касае политическа кариера. Той по-скоро иска да развие благотворителната си дейност. За това и обмисля преструктуриране на акциите си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАТЕ ЖОРО

    0 0 Отговор
    тоя мушморок да се радва, че е надалеч. иначе щеше да се утешава, че бедността не е порок.
  • 2 гостенче

    0 0 Отговор
    Ма защо всеки изкарал малко повечко пари, веднага трябва да бъде сочен като кандидат за президент??????? Едното няма нищо общо с другото!!!!!!!!!
    Това с този младеж вече е несериозно!