25 Януари, 2017 18:28 874 0

Броят на жертвите в Сомалия достигна 28

  • сомалия-
  • атентат-
  • хотел-
  • аш шабаб-
  • могадишу-
  • загинали

Аш Шабаб извърши нападение с две коли-бомби срещу хотел в столицата Могадишу

Броят на жертвите в Сомалия достигна 28 - 1
Снимка Синхуа/БТА

Броят на жертвите, от днешния самоубийствен атентат в сомалийската столица Могадишу, нарасна до 28, съобщи шефът на бърза помощ, цитиран от Ройтерс.

Атаката беше извършена от ислямистката групировка Аш Шабаб. Терористите използваха две коли-бомби, които се врязаха в портите на хотел "Дая". Експлозиите бяха последвани от безразборна стрелба.

По-рано бе съобщено, че в хотела са отседнали членове на парламента.

"За сега сме потвърдили смъртта на 28 души, а други 43 бяха ранени при нападението", заяви пред агенцията Абдикадир Абдирахман, директор на службата за спешна помощ в столицата.

Той заяви, че това не са окончателните цифри, тъй като на мястото на трагедията е имало и други линейки, които са извозили част от пострадалите към различни болници в града.

Атаката дойде малко преди изборната комисия на страната да обяви, че така очакваните президентски избори ще се проведат на 8 февруари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА