25 Януари, 2017 18:59, обновена 25 Януари, 2017 21:13 2 781 7

Тръмп нареди: Ще строим стена!

  • тръмп-
  • политика-
  • имиграция-
  • доналд тръмп-
  • стена-
  • мексико-
  • сигурност

Тази седмица президентът на САЩ ще подпише редица укази, свързани със сигурността

Тръмп нареди: Ще строим стена! - 1
Снимка АП/БТА

Доналд Тръмп все пак ще строи стена на границата с Мексико. Това обяви самият той днес, цитиран от Си Ен Ен.

Новият американски президент издаде заповед за изграждането на солидна стена по протежение на цялата южна граница на САЩ. С това той спази едно от основните обещания, дадени пред избирателите по време на предизборната му кампания — да държи настрана мексиканските наркодилъри и други престъпници, които "тровят Америка".

В телевизионно интервю за ABC News той потвърди думите си, че за стената на "100% ще плати Мексико."

Той подписа и указ, с който лишава от финансиране няколко американски града, превърнали се в убежища за нелегални имигранти.

От днес Тръмп започна с размах да пренарежда и преправя имигрантската политика на страната, правейки първи крачки към изпълнение на част от най-спорните си обещания, превърнали се в определящи за предизборната му кампания.

Очаква се новият президент на САЩ тази седмица да подпише няколко указа, свързани с имиграцията и сигурността по границите на страната. Те най-вероятно включват поредица от „крайни мерки за проверки и оценка“ на хора, идващи от седем предимно мюсюлманските страни в Близкия изток и Африка. С подписването на тези документи ще се ограничи достъпа на бежанците до територията на Съединените щати.

По-рано в публикация в социалната мрежа "Туитър" Тръмп написа: „Утрешният ден е планиран като важен за националната сигурност. Наред с много други неща, ние ще градим стената!"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 станчо

    17 3 Отговор
    Евала Тръмп. Евала Орбан.
  • 2 аааааааа

    12 1 Отговор
    да бутне някой лев да построим и нашата срещу Турция..

    Коментиран от #3

  • 3 prost

    20 3 Отговор

    До коментар #2 от "аааааааа":

    Да бутне, ама гербаджийте пак ще ги окрадат.
  • 4 Васичка Атанасова

    5 2 Отговор
    Тръмп е голям и сигурно иска да бъде вписан в историята
    като човек който ще направи промяна
  • 5 onq s konq

    2 7 Отговор
    Простите американци сигурно се радват на тая "Берлинска стена" за разлика от по-умните,които отлично разбират че както няма влизане в страната,така и няма БЯГСТВО в Мексико!...по разни причини
  • 6 БМВ

    4 2 Отговор
    Браво Тръмп!Помните ли как преди му се подиграваха всякави мърши и викаха няма начин да спечели.Сега същите тези мърши мълчът и несмеят да кажат лоша дума.Прави ли ви това впечатление.Тръмп е велик човек има много добри идеи.
  • 7 Ядеитн

    1 0 Отговор
    Що ще фърля толкоз пари за стена. Да си посее цялата граница с мини 4-5 мили в дълбочина и да изгори снемите с разположението , противопехотните са евтиния , и тук - таме по някоя по-мошна мина да спира по-тежката техника и готово!