25 Януари, 2017 20:09 1 023 0

Тръмп проучва възобновяването на тайните затвори на ЦРУ

  • гуантанамо-
  • тръмп-
  • терорист
Тръмп проучва възобновяването на тайните затвори на ЦРУ - 1
Снимка: Shutterstock

Президентът на САЩ Доналд Тръмп възложи на съветниците си да проучат възможността за разпит на заподозрени лица в тероризъм и възстановяване функциите на тайните затвори на ЦРУ извън пределите на САЩ, предаде агенция АР. Указът издаден от президента Тръмп също така дава право на отказ да бъде закрит затвора Гуантанамо в Куба (ангажимент, който пое администрацията на Барак Обама).

В указа на Тръмп е записано, че съветниците, които работят по този казус, трябва стриктно да спазват законите на САЩ и се изключва опцията за изтезаване на заподозрените лица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА