Last news in Fakti

26 Януари, 2017 07:07 2 594 6

Мексико: Няма да платим за стената на Тръмп

  • стена-
  • енрике пеня нието-
  • мексико-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • президент

Мексиканският президент осъди желанието на Тръмп да строи стена по южната граница на САЩ

Мексико: Няма да платим за стената на Тръмп - 1
Снимка: БТА/ AP

Мексико няма да плати за стената по границата, която иска Доналд Тръмп. Това заяви президентът на страната Енрике Пеня Нието в обръщение към нацията.

Той остро осъди желанието на американския държавен глава да построи стена по южната граница и добави, че „Мексико не вярва в стени“.

Доналд Тръмп подписа заповед за започване на изграждане на стена – обещание, което направи на няколко пъти в предизборната си кампания.

Мексиканският президент настоя, че неговата страна няма да плати нищо за тази стена. „Като президент аз защитавам интересите на Мексико и мексиканците“, заяви Енрике Пеня Нието.

Междувременно световните агенции написаха, че мексиканският президент обмисля дали да отмени планираната си визита в САЩ, за да се срещне с Доналд Тръмп. Няма официално потвърждение за това.

Енрике Пеня Нието подчерта, че Мексико продължава да е приятел на американския народ и има желание да постигне договорка с американските управници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо поп

    9 0 Отговор
    Като защитава интересите на Мексико и мексиканците,те
    защо бягат от тази защита в САЩ?
    Едно е сигурно обаче,ако Тръмп вдигне зида,дрогата
    в САЩ ще поскъпне здраво,е затова някой американци не
    искат стената.

    Коментиран от #6

  • 2 Киро

    9 0 Отговор
    Няма пряко да платите бе, косвено ще я платите, не бойте се!

    Евала бе, Тръмп!

    Ако някой маймун иска да минава границата - има си КПП-та!
    Ще спрат не толкова нископлатените и нискообразовани работници, а престъпници и всякаква сган, идваща в САЩ да живеят на помощи и от престъпления!

    БРАВО!
  • 3 аха

    8 1 Отговор
    Не ги мислете хамериканците. Някой друга война вблизкия или далечния изток и са я избили тая стена.

    Коментиран от #5

  • 4 тухличка

    3 0 Отговор
    Естествено, че мексиканците нямат интерес от стена! Най-малкото така си решаватат проблема с безработицата пращайки бедни мексиканци на работа в щатите те пък от своя страна връщат по някой долар към роднини в Мексико-влизат едни не малко пари. Освен това частично си решават проблема с огромната престъпност разреждайки я с износ на бандити за щатите. Разбира се има и др. облаги за мексиканците, така че те нямат никакъв интерес от стената! Тръмп, ще си я плати то е ясно. Може да викне китайците да му я вдигнат те имат древен опит в тази насокс ;)
    Тя тяхната стена ясна, но нашата против ислямската инвазия, кой ще я вдигне??? Боко месията нямаше интерес, ще се намери ли истински мъж ?
  • 5 Morgoth

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "аха":

    We're all living in Amerika
    Amerika ist wunderbar
    We're all living in Amerika
    Coca-Cola, sometimes war
    ...
  • 6 а ся

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дядо поп":

    Нищо няма да прекъсне . Има пазар , следователно и потребление . Пазара вакуум не търпи . Наличието на вакуум на Земята е изкуствено явление ,което дълго време няма да трае . Големите вреди и вредители си преминават през редовния КПП . Няма нищо по - силно от държавата . Не е решила не са се свършили : наркотици , дилъри , наркомани .... и всичко това за един ден !!!!!!! Теорията за подводници , тунели , мулета ... жива е да , но само по медиите . Медиите без които повечето хора не могат и които следят с интерес .
Новини по държави: