Last news in Fakti

27 Януари, 2017 16:16 1 369 7

ЕК: Няма да толерираме блокада на Промахон-Кулата

  • промахон-
  • гърция-
  • блокада

Изглежда Брюксел е реагирал на жалбите от правителството и превозвачите от българска страна, пише newsbg.eu. Атина е била предупредена неофициално, че ЕС няма да толепипа затварянето на границата между България и Гърция при Промахон-Кулата.

Това става ясно от изявление на гръцкия министър на земеделието Евангелос Апостолу направено пред гръцката държавна телевизия ЕРТ тази сутрин. Това стана веднага след намерението на Еврогрупата да блокира временно помощта за Атина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а ся

    5 0 Отговор
    Предната година нашите уши чуха ,че нямаше да се толерира .. , но ...... очите ни друго видяха . После в прав текст същата ЕК ни каза , че няма какво да се направи и няма как да се търсят обезщетения от Гръцка страна .
  • 2 onq s konq

    3 0 Отговор
    България очаква от ЕС да удари по масата и да отправи към Гърция ПОСЛЕДНО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ,ЧЕ ЩЕ ИМ СПРЕ ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ СУБСИДИИ/А ЩО НЕ И ДА ГИ ПРЕРАЗПРЕДЕЛИ НА НАС/,те им "били казали" че няма да ги толерират,т.е. ДА ГИ ПОДКРЕПЯТ?!При това НЕОФИЦИАЛНО!
  • 3 калиспера

    5 0 Отговор
    М....ките нашата граница, като мухи на мед ги привлича много нахъсано ни завиждат и мразят, да ги питаш защо !?
    А не ходят да блокират границата с Албания, "Македония" или Турция !?
    Тоя път konq е прав от ЕК да им кажат, че ще им пренасочат субсидийте, към нашите фермери с бентлита и ваерони и да им гледат сеира ;)
  • 4 Маригу

    0 3 Отговор
    Фермерите/по-точно земеделците/ в Гърция блокират пътищата в СВОЯТА страна,на СВОЯТА територия
    Не разбирам защо и по какъв критерий се говори за омраза/не , че ние преливаме от любов към тях/.
    Ако не можем да минаваме за определен период през Кулата-има и други пътища!
    Престанете със спекулациите!!!

    Коментиран от #5

  • 5 мисли малко

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Маригу":

    Блокират и ГКПП-тата и на превозвачите не им харесва. Защо да трябва да бият повече път, да плащат повече магистрални такси и да се чудят от къде е отворено и няма километрични опашки. А и тия шушуминги що не затворят границата когато има празник и се очакват туристи, да видят тогава тяхните хора кво ще ги направят.
  • 6 аьяаьяа

    1 0 Отговор
    У тая Гърция полиция няма ли бе?
    Как може изобщо да се допускат такива колони по магистралите!
    Направо като ги видят ги отбиват - връщат и тн!
    Това са не съгласувани протести - така че трябва да ги върнат преди да стигнат до крайната си точка!
    -
    Отделно нашите да направят контра протест и да затворят границата от нашата си страна - трябва да им се върне жеста на тъпите фермери - час по скоро!
  • 7 Диди

    0 0 Отговор
    Mapury,накратко...защо гръцките земеделци на отидат примерно и стачкуват на аерогарата в Атина,а го правят на нашата граница?Защото ние не сме ,,толкова важни,,ли?Тяхното правителство допусна това да стане миналата година на нашата граница,с една дума...за тях..по добре така..Сега ще се види дали ще спазят това,което са им казали,,неофициало,,от Брюксел.Ако те игнорират това,България да ,,агитира,,чрез медиите,българи да не правят отпуска в Гърция и всички парични загуби за нашите фирми,да бъдат платени от ЕС.Ние трябва да имаме политици,които строго защитават нашите права....само тогава ще има оправия.
Новини по държави: