Last news in Fakti

27 Януари, 2017 21:39 1 288 0

Западът показа некомпетентност

  • франк - валтер щайнмайер-
  • сирия-
  • запада

Според Щайнмайер е имало пропуснати възможности за Сирия

Бившият министър на външните работи на Германия Франк – Валтер Щайнмайер изрази съмнения по правилността на стратегията, която Запада е приложил в сирийския конфликт.

Това той заяви в интервю пред „Зюдойче Цайунг“.

„Историята на тази война се явява хроника на пропуснатите възможности и доказателство за некомпетентността на западните съюзници“, заяви Щайнмайер.

Макар и своята антипатия към сирийското правителство, Щайнмайер споделя, че винаги е смятал, че е необходимо да се потърси начин за взаимодействие между запада и сирийския президент Башар Асад.

Според него Западът е трябвало да оцени по-реално ситуацията и да не настоява за незабавното сваляне на Асад. Така вероятно е имало възможност за прогрес още при първата среща за примирие.

Щайнмайер сдаде поста на външен министър днес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: