Last news in Fakti

28 Януари, 2017 17:56 1 607 23

Кметът на Берлин към Тръмп: Не прави тази стена!

  • михаел мюлер-
  • мексико-
  • берлин-
  • стена-
  • сащ-
  • доналд тръмп

Кметът на Берлин призова Тръмп да не забравя миналото

Кметът на Берлин към Тръмп: Не прави тази стена! - 1
Снимка: БТА/ AP

Кметът на германската столица Берлин Михаел Мюлер посъветва американския президент Доналд Тръмп да не строи стена по границата с Мексико, съобщи The Hill.

Град Берлин бе разделен от стена на две по време на Студената война, отделяйки Западен Берлин от ГДР. Стената бе един от най-известните символи на Студената война и борбата между западните страни и Източния блок.

Градоначалникът на германската столица заяви, че не може да остане безучастен на плановете на друга страна да издига бариери със своя съседка.

„Ние, берлинчаните, знаем най-добре колко страдание бе причинено от това разделение. Не тръгвайте по този път на изолация“, заяви Михаел Мюлер.

Той призова американския президент и неговата администрация да не пренебрегват историята, защото именно „американците са тези, на които до голяма степен дължим нашата свобода“.

Дни след встъпването си в длъжност американският държавен глава Доналд Тръмп нареди да бъде изградена стена – дълга 3200 километра – по южната граница с Мексико. Мексиканският президент Енрике Пеня Нието отмени визитата си до Вашингтон и заяви, че мексиканците няма да платят нищо за издигането на стената.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАТЕ ЖОРО

    15 1 Отговор
    какво общо има стената разделила германия, със стена между мексико и сащ, ма?
  • 2 швестер

    13 1 Отговор
    Това, което Тръмп иска да направи е толкова разшично от стената, която е разделяла един град и един народ че, не виждам въобще тоя немски п...л къде се бута. Той ако иска да си откачи вратите на дома си за да могат всички афганистанци да минат през спалнята му.
  • 3 Дядо поп

    13 1 Отговор
    Уж кмет на Берлин ама тъпичък.Нали ако не вдигне зида
    до 10 год.Мексико и САЩ ще се изравнят по стандарт на
    живота,и без да съм пророк стандарта ще е като на Мексико
    сега.
  • 4 Киро

    8 1 Отговор
    Тоя прави ли разлика между стена, разделяща германците и стена, държаща наплива на нелегален маймуняк ???

    Абе няма ли кой да им каже нещата на тия вече???
  • 5 толерастията е вредна

    9 1 Отговор
    Гадни толерасти вие да мълчите!!! Точно вие, които издигнахте невидимата стена довличайки ислямската паплач в Европа, която не признава нищо друго освен своята "мирна" религия и първобитни порядки !
  • 6 стоян георгиев

    4 9 Отговор
    стената няма да промени нищо към добро.нито ще намалеят мексиканците в сащ, нито наркотиците ,нито другите престъпления.само дето американците ще трябва да извадят маса пари за строежа и и да довлекат маса имигранти да я изградят.

    Коментиран от #7, #11

  • 7 кроко

    3 5 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Обади му се на Тръмп да му го кажеш.

    После ще ти натрия лъжливата сура по вечния въпрос за ВСВ, само не ми бягай, а се навъртай тук.

    Коментиран от #9

  • 8 Бай хой

    2 5 Отговор
    Десии тя стената си я има само дето е от мрежа като на затворите.

    Коментиран от #10

  • 9 стоян георгиев

    5 6 Отговор

    До коментар #7 от "кроко":

    аз да ти бягам????ха,ха,ха.....ха,ха!я разкажи за бензина щом толкова ти бягам че нещо съм забравил къде в австрия бе толкова евтин?или обясни как турци са били убииците в баташкото клане ?разкажи ми бе смешко,а що се отнася до тръмп има доста като мен дето му го казват и ще му го казват споко.нивата е дълга!

    Коментиран от #15, #16

  • 10 стоян георгиев

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "Бай хой":

    стената е една скъпа популиска идея.първо ,големия брои нелегални в щатите не минават през границата с мексико,а влизат по хиляди различни начини включително и през кпп тата ,където контрола е визуален,освен това ако тръмп направи стена с мексико трябва да направи и такава с канада където режима за идване е либерален ,а границата не се пази.та ти казвам че няма да намалеят мексиканците ,а ако тръмп притисне мексико даже ще се увеличат щото мизерията ще ги бута на север още по-силно.освен тва лъже че стената ще се плати от друг ,а не от американците,като вдигне митата ще натовари краината цена ,което ще доведе до това да събере парите от американците.картелите ще продължат да си копаят тунели или със самолети,подводници и кво се сетиш да пренасят дрога щото американците искат да се друсат и плащат скъпо за това.та нищо няма да се промени с тази стена освен да се загубят пари време и нерви,но за глупавите работи ,ето тръмп с тази стена стана президент.подобна е ситуацията с брекзида ,няма нито да намалят имигрантите към англия ,нито ще има някво положително въздеиствие върху англииската икономика.

    Коментиран от #12

  • 11 гост

    5 4 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    оооо троле, пак се изряза :)
  • 12 гост

    6 4 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    Тръмп е БИЗНЕСМЕН и МИЛИАРДЕР. Доказал се е в живота, спечели и президентските избори и знае как да си изиграе картите. !!!!

    Коментиран от #13

  • 13 стоян георгиев

    4 8 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    така е доказал се е,но като бинзесмен и милиардер не.по-скоро като саморекламиращ се продукт.въпреки че бе среден бизнесмен с финансови проблеми успя дълго време да се представя за номер едно и дори стана номер едно.тва трябва да се уважава,но начина му на деиствие в краина сметка води до провал.дано като президент на сащ не се повтори бизнесменстването му щото ще струва скъпо на целия свят.

    Коментиран от #14, #19

  • 14 гост

    7 4 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    Я ми кажи ти с какво си се доказал че да си конкурираш мнението с Тръмп? Още повече да си натрапваш мнението? Как преуспя в живота? За да критикуваш някой, се предполага че трябва да си по добър от него, а ти не си!!!! Никой не е чувал за теб и си ГОСПОДИН НИКОЙ. Болшинството от коментиращите никога не са съгласни с теб, но ти упорито продължаваш да тролиш навсякъде. Да беше се кандидатирал за президент и да те изберат:)))

    Коментиран от #20

  • 15 кроко

    3 4 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Сега може ли да ти натрия истината в лъжливата тролска муцуна?
    https://fakti.bg/world/221306-den-v-pamet-na-holokosta

    Тезата, която защитаваш в тази тема, пост №5 е че нацистка Германия се е развивала благодарение на помощта и от СССР и едва и не войната е започнала щото манияка Хитлер и злия Сталин са решили да си разделят Полша.

    Миналата година помня поне 3-4 теми в които ти спореше с мен и други хора на тема какви са причините за възникване на ВСВ и кой какво е правел по време на войната. При спора с мен относно състоянието и подготовката на СССР за войната, ти защитаваше позицията че СССР са били супер зле технически и са купували от немците разни оръжия. А в пост №5 в онази тема, ти твърдиш че СССР " потдържаше танков,авио и химичен полигони на германия"!!! Естествено, понеже си един елементарен лъжец и се опитваш на дребно да извърташ нещата и манипулираш, нормално е да не помниш кога за какво си лъгал и е лесно да се омоташ, но честито! Кеф ми прави да ти натривам лъжливата сура със собствените ти л..на!

    Коментиран от #18, #22

  • 16 кроко

    3 4 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Сега относно тезата, която защитаваш в пост №5: поне няколко пъти други участници във форума са ти доказвали с исторически факти че ВСВ не започва просто така 39г щото Сталин и Хитлер са решили да си разделят Полша, а причините са зародени още в края на ПСВ и западните страни многократно са правили отстъпки пред Хитлер с цел да го насочат към комунистическия СССР - немисля че има смисъл пак да ти посочвам факти и документи на тази тема. Това, което ит казваш като факти е така, но далеч не е единствената страна на монетата, аз ти давам данни за връзките на Германия с Швезия и Швейцария от които са ползвали финансова помощ, връските с американски индустриалци (не говорим за разни недоказани финансови игри със участието на севрноамериканци), а ти като един типичен лъжлив трол заявяваш "не ми даваи антиглобалиски саитове"! Значи към списъка от рекции когато ти натрият лъжите в муцуната с "не разбрах въпроса", "не говорим за това", "данните са фалшиви" ит.н, да добавя и "не ми даваи антиглобалиски саитове", така ли тролче елементарно и лъжливо? Може би трябва да дадеш един списък с легитимни според теб сайтове, о ткоито да ти давам доказатрелства за лъжите и жалките ти опити за манипулации, а тролче?

    Коментиран от #23

  • 17 Mercedes-Benz

    7 0 Отговор
    В либералните кухи кратуни липсва интелект и логика, едното е стена разделяща една нация, другото държавна граница... Такива за съжаление имат право да гласуват, затова и целия бял свят се превърна в сметище!
  • 18 ссс

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "кроко":

    Тезата, която защитаваш в тази тема, пост №5.. и тут Остапа понесло
  • 19 Гост читател

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    КОлега, Трумп ,ако е среден бизнесмен ,ти къде си и кой си? Айде бегай да ги развиваш тия тези на 3-ти клас в големото междучасие.

    Коментиран от #21

  • 20 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    аз не съм по-добър от тръмп,но тръмп лъже че е милярдер ,тва е доказано и през американси съд ,а също че е голям строител.по-скоро е среден строител за размерите на сащ и също така е със сериозни финансови проблеми в начинанията си.затова му се наложи да прави предаване и лично да участва,след краха на бизнеса му с недвижними имоти и скандала с правата му на мис америка.тва са фактите за него и дано не се провали и като президент.
  • 21 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Гост читател":

    ами мери го 700-800 млн. долара състояние и огромен дефицит по дълговата му сметка,за сравнение бъфет дето е краля на недвижимите имоти е с над 60 млрд.тръмп съдеше биографите си щото ,те извадиха оценка от доичебанк за реалните му активи и се оказа че не е милярдер.съда прие версията на биографите му.тва бе преди няколко години.та тръмп е лустро и реклама и за такива като вас е номер едно ,но всъщност е средна работа за размерите на сащ.тва не трябва обаче да омаловажава факта че стана американски президент,но тва е съвсем различна работа от финансовото му състояние.
  • 22 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "кроко":

    еи го умния пак изока.що не си пишеш за австрииския бензин бе умен?и кво общо има съветското техническо изоставане с танковите полигони на германия в ссср?дали са им плацдарми ,дали са им помещения и немците са си правили опити с танкове,самолети и т.н. оръжия.тва кво противоречи на казаното от мен?или ти си мислиш че руснаците са развивали въпросните полигони????ха,ха,....ха,ха...милото мишленце ами чети бе има инфо бол.тва са били немски начинания на съветска територия ,34 година се изнасят ,но все пак ако трябва да бъдем честни руснаците са прихванали туи онуи ,но сталин в последствие изтрипа офицерите дето са били по-близки с немците щото са го подвели че са вербувани от немското разузнаване.тва ти го давам безплатно пак,щото ме развесели:)!
  • 23 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "кроко":

    аз често не разбирам въпросите ти щото въпреки ми опита с теб не вярвам че си толкова тъп и може да ги задаваш!ти ми даде инфо как американската индустрия е търгувала с немската преди втората световна воина.тва не е нито таина нито нещо порочно ,щото до 1938 година германия има нормални търговски отношения с целия свят и не е било проблем фарбениндустри да купят нещо от сащ или франция или швеция или швеицария ,както не е било проблем и да продадат .подобни покупки прави и ссср в този период ,основно от щатите ,като продава и суровини.дори има играчи дето през втората световна воина през испания търгуват с германия основно каучук ,но и други суровини.мащабите не са някакви много големи,но ги има .тва обаче не са държавни поръчки ,а сделки на икономически субекти в нарушение с американското законодателство.някои от въпросните играчи са хванати други се спасяват и не понасят отговорност заради корупция или политически игри .тва са исторически факти и никои не ги отрича,но не са държавни политики,както ти се опитваш да внушиш.та да бъда конкретен ,сащ като държава не са подкрепяли хитлер ,нито са го финансирали ,но американски фирми са търгували с фирми от германия в периода 1933-1939 година.тва е все едно сега да се каже че американците са издигнали и развили путин щото американски фирми са търгували и инвестирали в русия ,когато се появи въпросния.давам ти този пример за да видиш горе долу кви щуротии твърдиш!
Новини по държави: