29 Януари, 2017 14:41 1 197 0

Климатът спъва визитата на Тръмп в Лондон

  • климат-
  • тръмп-
  • визита-
  • великобритания
Климатът спъва визитата на Тръмп в Лондон - 1

Климатът спъва визитата на Тръмп в Лондон, прогнозира в. „Сънди Таймс“. Изданието посочва, че американският президент има различия с наследника на британския престол принц Чарлз по въпроса за глобалното затопляне и промените в климата.

В. „Сънди таймс“ разкрива, че Доналд Тръмп е бил посъветван, че не е добре, ако принц Чарлз, който е известен защитник на околната среда, да се опита да поучава своя гост.

Самият Тръмп е известен противник на политиката на опазване на околната среда и намаляване на парниковите газове.

За целта от президентската администрация предпочитат Доналд Тръмп да се срещне със синовете на Чарлз - принцовете Уилям и Хари.

По време на предизборната си кампания новият американски президент дори обеща да оттегли подписа на САЩ от Парижкото споразумение за климата, което беше договорено през 2016 г.

По време на посещението си в САЩ британският премиер Тереза Мей съобщи, че Тръмп ще направи държавно посещение в Лондон тази година по покана на кралица Елизабет II.

В момента се обмисля кога то да се състои. Лондон е предложил то да се проведе през юни или октомври.

Тръмп вече прие поканата на германския канцлер Ангела Меркел да бъде на срещата на Г-20 в Хамбург през юли.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА