29 Януари, 2017 20:01 3 170 31

Британия демонстрира сила! Изпрати есминец в Черно море

  • великобритания-
  • кораб-
  • русия-
  • разрушител-
  • даймънд-
  • украйна

Нова Студена война?, се питат британските медии

Британия демонстрира сила! Изпрати есминец в Черно море - 1
Снимка: Wikipedia

Великобритания демонстрира сила, изпращайки разрушителя си HMS „Даймънд” в Черно море. Този ход е безпрецедентен от края на Студената война, посочва „Дейли стар”.

Есминецът е от тип 45 и се смята за един от козовете в ръкава на кралските военноморски сили. Той е въоръжен с някои от най-съвременните оръжия, включително и със зенитно-ракетния комплекс PAAMS.

Британският министър на отбраната Майкъл Фелън заяви, че Лондон изпраща ясно послание – страната има ангажимент за защитава демокрацията в целия свят и да подкрепя суверенитета на Украйна и териториалния й интегритет.

Дислоцирането на HMS „Даймънд” в Черно море идва на фона на информация, че британските въоръжени сили ще изпратят 1000 свои военнослужещи в Полша и Естония. Изтребители „Тайфун” пък ще бъдат изпратени в Румъния.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Я къш

    37 12 Отговор
    А британия нещо териториални води ли има тук и ще плаши сафридите ли с това корабче ли кво !?

    Коментиран от #2

  • 2 Лъчо

    25 10 Отговор

    До коментар #1 от "Я къш":

    Та защитавала "демокрацията" каквото и да означава това животно? Аз поне нес ъм виждал демокрация в света освен на някои малки общини на отделни места. Иначе си е навред диктатура. какво ли ще защитава Британия и от кого? Бас държа, че сега Мей стои в маршалски мундир пред картата на Россия гледа стръвно, сочи с показалката и крещи в екстаз - Руссия мамаша наша! Ну демокрация, ну погоди! И отпива яростно глътка кафе или ром с чай, бършейки ядосано устни в ръкава и дупчейки картата с показалката като фектовчик след 6-та водка. поне жеста на това ми прилича? Чудното е, че все големите като трябвало да защитават демокрацията все се насочват към тая Россия? Лрогически зилиза, че тя е единственната недемократична страна в света? Явно великоБритания е пълна с демокрация.
  • 3 Kcaniba

    23 21 Отговор
    Тез една война спечелена нямат, тръгнали са Крим с 1 есминец да плашат!!!
    Пальячовци в ръцете на Тръмп!!)))
    Пак ще има - давай памперсите, само че ингилизски този път)))

    Коментиран от #28

  • 4 VMORO

    12 12 Отговор
    Момче, ти си неук, необразован и неграмотен!
  • 5 Васичка Атанасова

    18 10 Отговор
    доста е добър този военен кораб
  • 6 КЕРКЕЛ

    18 13 Отговор
    Май,не са акали скоро,без да свалят полички.
  • 7 Ха сега де

    25 0 Отговор
    Почна се пак голямото плюене, след малко ще се появят още 20 - 30 тъпи коментара на Сам или на Иван са му по големи топките! Само се молете световния мир да не се нарушава, защото както казваше дядо му, лека му пръст на човека, от войната по лошо няма, а той беше участвал във ВСВ! В нея хората стават зверове, защото загубиш ли близки ти се иска да погубил целия свят. Надявам се човешкия разум да надделее, защото явно спомените от последния световен конфликт вече са избледнели!
  • 8 Ник

    18 8 Отговор
    ЭСМИНЕЦ означава разрушител на Руски език.
    Вероятно статията е взета от руските медии за масова информация, просто автора не е ходил в казармата и поради тази причина военната терминология му е непозната.

    Иначе мисля, че онези от Западна Европа дразнят Руснаците и това до кога ще продължи не знам! Така или иначе те имат памет и някой ден ще си го върнат на всички онези, които са ги дразнели...
    Ние също ще им сърбаме попарата заради Плевнелиев, Борисов, Ненчев, Костов, Свинаров и да не ги изброявам всичките.

    Коментиран от #12

  • 9 Дядо поп

    13 9 Отговор
    Баба Мей е тръгнала да се прави на мъж ама,едно пиле
    пролет не прави,както и един есминец война.Това са
    по-скоро някакви бабини напъни да уплаши гаргите.
  • 10 ЛЕБЕДОВО ЕЗЕРО

    16 10 Отговор
    А не беше ли унищожен един техен кораб във войната Аржентина - Англия с руска ракета изстреляна от аржентински изтребител ? Чайовете още не смеят да си подадат носовете в Аржентина - нещо ги недолюбват местните , та сега решили чак в черно море да пробват с провокаций да гъделичката мечката ;)

    Коментиран от #15

  • 11 Шляхтиц

    17 9 Отговор
    Дано да не става, но ако стане искам да видя, макар и на филм, РУСКО Знаме на Бъкингамския дворец и на Биг Бен.
  • 12 кроко

    1 10 Отговор

    До коментар #8 от "Ник":

    Всичко много хубаво и правилно казано, ама стига с тия забележки кой бил в казармата и кой не бил. И да си бил, от де ще знаеш всички видове кораби, ракети, самолети и т.н.?

    Коментиран от #14

  • 13 Апропо

    11 11 Отговор
    Напъна се планината и роди...мишка . К,ва демокрация ще защитават , к,ви пет лева ?! Нима в Украйна има демокрация ?! Да не говорим , че Украйна не е нито в ЕС , нито в НАТО ! Що не отидат да защитават демокрацията в Сомалия например ? Как ли ще реагират ако рашките пратят техен кораб в Ламанша със същата цел ? Да не говорим , че е гротескно една голяма колониална държава да говори за пазене на права и демокрация.
  • 14 Ник

    9 1 Отговор

    До коментар #12 от "кроко":

    Това бе изтъкване на предполагаемата причина поради която автора на статията не е наясно. Иначе като бивш запасен офицер смея да твърдя, че имахме доста добра подготовка понеже задължително учихме, кой с каква техника разполага. Не за всички армии но за основните плюс съседите това бе задължителна дисциплина.
    Ако ти имаш някакви комплекси от това, че не си ходил ... - Мисля че има доброволни курсове. Бих приветствал всеки, който премине такова обучение и бъде подготвен когато родината има нужда от него. Онези които имаме обучение бавно и постепенно остаряваме и ставаме неспособни. Има нужда от ново попълнение! До 90 години имахме 2,1 млн. души резерв! Сега от този резерв не знам колко сме останали...

    Коментиран от #16

  • 15 ссс

    10 5 Отговор

    До коментар #10 от "ЛЕБЕДОВО ЕЗЕРО":

    Не, не беше потопен с руска ракета, кораба беше потопен с френска противокорабна крилата ракета Exocet, изстреляна от френски самолет Супер-Етендар.
  • 16 кроко

    1 6 Отговор

    До коментар #14 от "Ник":

    Офицерите ОК, но редници, ефрейтори, сержанти и старшини учат ли ги тези работи?

    И къде има такива курсове?

    Коментиран от #18, #22

  • 17 Спиро

    9 9 Отговор
    От половин век "руско менторстване" нищо хубаво не видяхме.

    Коментиран от #20

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Петър Папазов

    13 2 Отговор
    На война отива работата! Само олигофрени могат да се радват.
  • 20 кроко

    6 6 Отговор

    До коментар #17 от "Спиро":

    На глупавите, некадърните и мързеливите, който и да им е ментор, никога няма да видят нищо хубаво и винаги ще са недоволни. Изключение са само индианците от махалите, които виреят много добре в условията на нашенската демокрация.

    Коментиран от #21

  • 21 Спиро

    6 2 Отговор

    До коментар #20 от "кроко":

    Защо бе пич,
    майка ми и баща ми на времето, имаха прилични професии, но по-далеч от двустаен апартамент не можахме да го докараме. Имахме и кола - Москвич (соц. вагена) И това е.
    Прав си, че мързеливите винаги ще се оплакват, без значение системата. Но явно не съм от тях. Имаме си жилище, вила, кола, позволяваме си да пътуваме от време на време.
    Не е много, но си е достатъчно и смея да заявя, че данъците са ми платени в пълен размер и не вися към никого....
    На много хора им се откачиха ченетата да плюят държавата, но това, което се изисква от тях спрямо нея - всеки гледа да скатае.
    Така че, много моля, не ме агитирайте за "съветска власт":))
    Сега затова сме толкова смотани, просто защото за 45 години сме отвикнали да работим. (лично мнение и не ангажирам никого с него)
  • 22 Ник

    8 0 Отговор

    До коментар #16 от "кроко":

    Виж къде е военното окръжие в твоя град. Понякога обявяват информация и на страницата им. Там могат да те ориентират за подобно обучение за доброволния резерв.
    Иначе миналата година даваха едни младежи че са били на обучение в старата школа за офицери в Плевен.
    А да ли са учили обикновените войници на това за което говорим ... - Ще ми е трудно да дам 100% утвърдителен отговор. Разузнавачите и граничарите минаваха подобна подготовка, но не с големи подробности. Достъпът на информация е контролиран. - Такава е системата...
  • 23 Каква Студена война?

    5 0 Отговор
    По-скоро нова Голяма игра. Визирам тази от XIX век между Британската и Руската империя. Щатите нали уж вървели към затопляне на отношенията с последните?
  • 24 бау бау

    9 8 Отговор
    Защо е тая пяна по устата ви не мога да разбера, че влязъл натовски кораб в море граничещо с 3 натовски държави+ 2 приятелски на него. Руски самолети въобще не доближават японските брегове или Аляска; руски самолети малко летят около Великобритания, подводниците им малко щъкат около скандинадските държави. Руски самолети и кораби въобще не ходиха надолу по Ю.Америка - да не би да имат там острови или пък в Средиземно море? Така си лаете, война щяло да стане, дразнели руснаците...... Иначе корабчето е красиво и не пуши грам!

    Коментиран от #26

  • 25 дфждфж

    5 6 Отговор
    Британия не е по-малко банкрутирала от задокеанския си събрат. Интересно какво са намислили тези страни без тил. Без тил в бой влиза ли се? Само перчене, излязоха от ЕС и мислят да го играят куче на САЩ - много тъпа роля за морската империя - бивша вече. Мисля, че няма да им се получи.
  • 26 кроко

    5 6 Отговор

    До коментар #24 от "бау бау":

    Защото в последните 30 години (че и повече) единствено великите западни цивилизации мътят водата по света и от тях хубаво не можеш да очакваш.
  • 27 яаьа

    3 3 Отговор
    Тея уж са остров па плават в нашето море!
    Да се ходят в техните морета да си плуват - .аси нещастните ингилизи!
    Сега с брекзита се чудят какво да измислят - нема лесно вече!
    Но не са достатъчно силни да са сами!
  • 28 жщг

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    Е Кримската са я спечелили!!
  • 29 Бай хой

    0 6 Отговор
    Много дълбока вода почнахте да вадите. Тая патка мей е доста проста и елементарна. Пробва се да връща нещо сякаш руските кораби минаха като на парад през ла манша само заради нея. Сега по най смешния начин се стреми да се нареди и тя сред мъжете. Това корито е съвсем безпомощно и ненуно на никого в Черно море.

    Единствената полза ще е може би че ако изстреля ракета тя няма да достигне до Флорида.
  • 30 Аскер

    1 4 Отговор
    Този кораб не се ли намира в чужди териториални води или се намира в териториални води на страни който са и съюзници в пакта.
    Както се намираше турският кораб в териториални води на страна съюзник. И имаше широк отзвук сред българският читател. Ние сами можем да си пазим демокрацията не ни е нужна държава чието поведение е лицемерно и двулично.
  • 31 СССР

    1 5 Отговор
    И тия май искат да се редят на опашката в Кремъл да целуват на ПУТИН ........ краката!!!
Новини по държави: