30 Януари, 2017 15:48 2 985 0

Туск се срещна с Радев в Брюксел (ВИДЕО + СНИМКИ)

  • европейска комисия-
  • румен радев-
  • брюксел-
  • доналд туск-
  • европейски съвет

Двамата се ръкуваха пред фоторепортерите, преди да започнат срещата си

Туск се срещна с Радев в Брюксел (ВИДЕО + СНИМКИ) - 1

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск, посрещна с усмивка българският президент Румен Радев, който пристигна днес в Брюксел за първото си работно посещение, след встъпването си в длъжност.

Двамата се ръкуваха и размениха любезности, след което позираха пред флаговете на ЕС и на България, преди да се отправят към залата, където започна планираната им среща.

В делегацията на президента са служебният вицепремиер по вътрешен ред и сигурност и служебен министър на отбраната Стефан Янев, служебният вицепремиер по подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС-2018 Деница Златева и служебният министър на външните работи Ради Найденов.

Президентът и придружаващата го делегация пътуваха с военнотранспортен самолет "Спартан", вместо с правителствения „Еъбръс”.

Днес и утре Радев ще проведе редица срещи с представители на ЕС и НАТО, включително с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни и с генералния секретар на алианса — Йенс Столтенберг.

Туск се срещна с Радев в Брюксел (ВИДЕО + СНИМКИ)

Туск се срещна с Радев в Брюксел (ВИДЕО + СНИМКИ)

Туск се срещна с Радев в Брюксел (ВИДЕО + СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА