Last news in Fakti

31 Януари, 2017 13:07 972 2

Свързаните с тероризъм няма да получават бежански статут

  • ес-
  • бежанци-
  • статут

Решението беше взето от съда на ЕС

Страните в ЕС могат да отхвърлят бежанци, ако те са директно или индиректно свързани с терористична активност. Решението беше взето от Съдът на ЕС, се казва в съобщение на институцията.

“Молба за убежище може да бъде отхвърлена, ако подалият я е участвал в дейността на терористична мрежа. Не е нужно заподозреният лично да е извършил или участвал в терористичен акт“, се казва в прессъобщение.

Решението идва само дни, след като президентът на САЩ Доналд Тръмп блокира достъпа на имигранти от 7 страни до Америка.

В ЕС вече имаше притеснения, че при евентуален разгром на Ислямска държава, Европа може да бъде залята от завръщащи се чуждестранни бойци.

През 2006 г. г-н Мостафа Лунани, марокански гражданин, е осъден от Tribunal correctionnel de

Bruxelles (Наказателен съд Брюксел, Белгия) на шест години лишаване от свобода за участие, като член на ръководството, в дейността на терористична група, а именнобелгийското подразделение на „Мароканска ислямска бойна група“ (МИБГ), както и за участие в организирана престъпна група, за съставяне и ползване на неистински документи и за незаконно пребиваване. Този съд приема г-н Lounani за виновен по-специално в това, че „е участвал активно в организирането на мрежа за изпращане на доброволци в Ирак“. В частност снабдяването на други лица с фалшиви паспорти е квалифицирано като „участие в дейността на подразделение, предоставящо логистична подкрепа на терористично движение“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Cosmos

    0 0 Отговор
    Nie sme bejanci v na6ata evropeiski union maa
  • 2 еврогей-толераст

    0 1 Отговор
    Как така?! Това противоречи на принципите на Европейския Съюз!