Last news in Fakti

1 Февруари, 2017 05:46 8 512 0

6 невероятни пътешествия с влак из Европа

  • пътешествия-
  • влак-
  • европа-
  • пътуване-
  • панорама

Туристите не знаят къде са били, пътниците не знаят къде отиват

6 невероятни пътешествия с влак из Европа - 1

Ако сте от онези хора, за които пътуването е по-важно от самата дестинация, то влакът е най-страхотното транспортно средство за вас. Пътуването с влак винаги е било приключение. Бавното и ритмично тракане на колелата и живописните места, през които се вият железопътните релси, в унисон със заобикалящата ги среда са само част от удоволствието да пътуваш с влак. В Европа има няколко луксозни панорамни линии, които със сигурност ще спрат дъха ви.

Вижте 6 от най-красивите влакови маршрути, които, според изданието „Бизнес Инсайдър“, си заслужава да видите.

Бернина Експрес, Швейцария и Италия

Неслучайно този маршрут е в списъка на Юнеско за световно наследство. Грандиозната линия Бернина, Швейцария е завършена през 1910 г.. Маршрутът започва в Хур, Сейнт Мориц или Давос и преминава през Южните Алпи, за да пристигне на крайната си гара — Тирано, Италия. Бернина Експрес е чудесен начин за пътуване ако обичате да се наслаждавате на красиви природни пейзажи. Трасето пресича близо 200 моста, изкачва се над скалистите планини и преминава през 55 тунела.

6 невероятни пътешествия с влак из Европа

Венеция Симплон — Ориент експрес, Великобритания, Франция и Италия

Първият „Ориент експрес“ тръгва от Париж за Истанбул през 1883 г. След като влакът е спрян през 1977 г., неговите колела отново започват да тракат по релсите под името „Венеция Симплон — Ориент експрес“. Тази линия се използва и до днес и пътуването по нея е невероятно преживяване. Влакът пътува два дни от началната до крайната си гара, преминавайки през удивителни места. Самият влак също е невероятен. Интериорът му в стил Арт Деко ще ви върне назад във времето, когато с него са пътували крале и кралици. Вагоните са запазени в духа на 20-те години, когато влакът е тръгвал от Лондон до Париж, а след това се е отправял към Венеция.

6 невероятни пътешествия с влак из Европа

Ел Транскантабрико, Испания

За да видите тайнствената и вълшебна страна на Испания, вземете влака Ел Транскантабрико. Той разполага с 52 места и тръгва от Сан Себастиан, пресича северната част на Италия, за да пристигне в Сантяго де Компостела. Разходката с този влак ще ви преведе през Бискайския залив, Кантабрийските планини и през големи културни центрове като Билбао; а сред акцентите в пътуването са музеят Гугенхайм, праисторическата пещера в Алтамира и катедралата Сантяго де Компостела.

6 невероятни пътешествия с влак из Европа

Санкт Мориц и Ледниковият експрес, Швейцария

Има причина „Ледниковия експрес“ да е най-бавният експресен влак в света. За осемте часа, през които трае пътуването, влакът изминава само 225 км., движейки се с около 40 км/ч. Малкият червен локомотив, който тегли композицията, успява да я изтегли през сърцето на Швейцарските Алпи и предлага на своите пътници невероятни, спиращи дъха гледки. Колелата бавно и монотонно тракат по релсите от Сейнт Мориц до Цермат, преминавайки по над 300 моста, спускайки се и изкачвайки се по почти отвесни планински склонове.

6 невероятни пътешествия с влак из Европа

Ройъл Скотсман, Шотландия

Това може би е най-скъпият влак, но определено си струва парите, похарчени за билет. Пътуването с този старовремски влак е изпипано до последния детайл — от облечения с карирана фустанела гайдар, който ви поздравява, когато се качвате във влака до великолепните гледки, на които се наслаждавате по време на пътуването в облицования с махагон луксозен салон — вагон. Пътувайки през планини и тесни долчинки, този влак ще се потопите в духа на Шотландия. Пътешествието с Ройъл Скотсман е двупосочно и трае 4 дни.

6 невероятни пътешествия с влак из Европа

Дунав Експрес, Източна Европа

За да направите една наистина голяма обиколка на Европа, резервирайте си билет за прочутия „Дунав експрес“. Екскурзията с този легендарен влак трае две седмици. Частният луксозен влак тръгва от Будапеща, а маршрутът преминава през някои от най-известните и величествени градове на континента — Венеция, Прага, Берлин, Краков, Виена и Будапеща, както и през малки градчета, които по принцип убягват от погледа на туристите (Цитау в Германия; Сопот, Гданск, Малборк и Закопане в Полша; както и град Кестхей и езерото Балатон в Унгария. Този влак осигурява невероятен комфорт на своите пътници, комбиниран с традиционна атмосфера и безупречно обслужване. Можете да избирате измежду няколко маршрута. „Transylvanian East” ще Ви отведе от Будапеща до Босфора през китните земи на Румъния и България. А ако желаете да видите Полша, поемете по маршрута „Polish Explorer”, с който ще видите Краков, Гданск и Варшава.

6 невероятни пътешествия с влак из Европа


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА