31 Януари, 2017 14:29 2 691 37

НАТО показва мощ в Черно море

  • нато-
  • учения-
  • черно море

Ученията "Морски щит" започват от 1-ви февруари

2800 военни от 8 държави ще участват в ученията на НАТО „Морски щит“, съобщи Romania Insider.

Ученията започват на 1-ви февруари в Черно море. В тях ще участват военни от Румъния, България, Канада, Гърция, Испания, САЩ, Турция и Украйна Ученията ще се проведат на площ от 80 000 кв.км. В тях ще прилагат стандартни процедури на НАТО срещу въздушни, подводни и морски заплахи.

Очаква се в ученията да участват още разрушител, четири фрегати, подводница и шест самолета. В ученията България ще участва с фрегата „Смели“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 любопитен

    13 4 Отговор
    На колко ли години е тази фрегата?

    Коментиран от #2

  • 2 тъпкач на любопитни

    12 6 Отговор

    До коментар #1 от "любопитен":

    Защо питаш ще се жениш ли за нея ?

    Коментиран от #9

  • 3 o&k

    14 4 Отговор
    Хитрите турци участват в учения на НАТО за да се учат на тактическа подготовка за водене на военни действия срещу Русия,а после тичат да приложат наученото,воювайки рамо до рамо с руснаците?!

    Коментиран от #24

  • 4 Уаааахааааахаааа

    17 8 Отговор
    И как завършили ученията? Дошъл женския отбор по джудо на Казахстан и ги направил на пух и прах натовските аскерчета! След тая минали ромите от Столипиново и техниката е успешно разфасована и предадена в пунктовете за метал! Единствено фрегатата " Смели" остават непокътната, че и ромите разбират от исторически паметници и имат уважение към тях! Хихихихихи
  • 5 Скорпион29

    15 7 Отговор
    О.рани НАТОВЦИ
  • 6 а памперсите?,????

    13 4 Отговор
    След случая с Доналд Кук,кодовото название на Ч.Море в НАТО е Миризливото Кафяво Море....
  • 7 Диди

    4 17 Отговор
    На НАТО това им е работата,да правят обучения и защитават Европа.Така трябва да бъде.А вие,които живеете в Европа защо сте против тях,дори сте иронични.Вие нямате достойнство.

    Коментиран от #8, #22

  • 8 ззз

    14 3 Отговор

    До коментар #7 от "Диди":

    Да де това го знаем . Сега бихте ли ни просветили ,от какво и най- вече от какво ни пази НАТО ? Терористите ракети нямат . Нямат кораби . Дори самолети нямат . Това е все едно да се пазите от хлебарки с гранатомет .
    Пък ти "ДИДИ" опазила ли си си твоето достойнство , че да коментирате хорското .

    Коментиран от #14

  • 9 зулу

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "тъпкач на любопитни":

    Аз за теб нямам намерение да се женя , но ти на колко си ?
  • 10 Диди

    2 11 Отговор
    Живея в Европа,защитавам интересите и мирът,в който живеем.

    Коментиран от #12

  • 11 взвз

    12 2 Отговор
    И после ще се къпем в това море лятото!
    Що не си ходят в океана да си правят ученията - големи нещастници!
  • 12 ззз

    11 1 Отговор

    До коментар #10 от "Диди":

    Разходете се по по-малките градове и села за да видите колко им е "интересно " и "мирно" на хората . Пък в по - големите градове , не всички хора да инфантилни . На не инфантилите ,също не им е "интересно" и "мирно" като знаят ,че срещу страната им е насочено "нещо" . Всичко това защото "някой " , си е сложил безпричинно танковете тука и ракетите по на север .
  • 13 ЪРП

    12 3 Отговор
    С ДВЕ ДУМИ ЩЕ ИЗТРОВЯТ РИБАТА И ЩЕ ИЗБИЯТ ДЕЛФИНИТЕ В ЧЕРНО МОРЕ...........ДРУГО НЯМА ДА СВЪРШАТ !!!!!
  • 14 Трол

    8 3 Отговор

    До коментар #8 от "ззз":

    Недейте така с момата! Тя е банната в детския сайт Manicheta и единственно тука може да се вихри. Нека бъдем търпеливи.
  • 15 внвнвн

    9 3 Отговор
    НАТО нямат работа в черно море! Да си стоят в USA!
    Русия никога няма да нападне България - ако не е член на НАТО?
    Пък и който и да е няма за какво да ни напада - ОСВЕН ако не сме член на НАТО! Така че Ай честито НАТО и ЕС!
  • 16 ЪРП до коментатор 7 ДИДИ

    12 3 Отговор
    ВИЖ СЯ КВО ЩИ КАЖЕМ ДИДЕНЦЕ!!!

    КАЖИ МИ ТИ СЕМЕЙСТВО НЯМАШ ЛИ???ДЕЦА???

    "ОК" ЛИ СЕ ЧУВСТВАШ ,КАТО ЗНАЕШ, ЧЕ САМО НА 60 КМ ПО НА СЕВЕР ОТ "АЕЦ КОЗЛОДУЙ" Е РАЗПОЛОЖЕНА АМЕРИКАНСКА РАКЕТНА БАЗА С АМЕРИКАНСКО ТЕРМОЯДРЕНО ОРЪЖИЕ НАСОЧЕНО СРЕЩУ РУСИЯ И КОГАТО РУСИЯ РЦИПРОЧНО Е НАСОЧИЛА СТОТИЦИ СВРЪХМОЩНИ ЯДРЕНИ РАКЕТИ СРЕЩУ РАКЕТНАТА БАЗА В ЗАДНИЯ ТИ ДВОР...............,А НА ТЕБЕ ДИДИ И НА МЕНЕ Е ОСТАВЕНА ПРИВИЛЕГИЯТА ДА СЕ МОЛИШ НА ГОСПОД , НЯКОЙ МАЛОУМНИК ДА НЕ СИ ИЗТЪРВЕ НЕРВИТЕ ИЛИ ДА НЕ СЕ СЛУЧИ АВАРИЯ С ТЕХНИКАТА!!!

    ...............ЗАЩОТО ДА ТИ ОБЯСНЯВАМ ЛИ В ДЕТАЙЛИ ДИДИ, КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ С ДЕЦАТА НИ .......С ВСИЧКИ НИ ,АКО ИЗТЕГЛИМ КЪСАТА КЛЕЧКА???????????????.............
  • 17 Диди

    2 8 Отговор
    Зная тези неща,винаги съм писала,че проблемите трябва да се решат по ДИПЛОМАТИЧЕСКИ,а не с агресия.Нима мислиш че ми казваш нещо ново.

    Коментиран от #18, #21

  • 18 кроко

    6 3 Отговор

    До коментар #17 от "Диди":

    Аз какво ти казах на теб?

    Ето я темата от миналия ден:https://fakti.bg/world/221428-ukraina-otmena-socialisticheski-praznici

    коментари №6 и 29 - твърдиш че Путин наричал фашисти западните политици, че в Украйна няма фашисти и че Путин потдържа нацисти в Европа!

    коментари №23 и 30 - ТИТО ти обяснява коя партия в Украинския парламент е фашистка и те обвинява че си измисляш за квалификациите на Путин по адрес на западните политици, а ти излизаш с коронния номер "мога много да напиша, но нямам време"

    След като те зачекнах за вечното ти оправдание, последва и отговора ти. Резюме на отговорът ти към ТИТО в коментари №35 и 36: ПЕГИДА са "руски германци" и говориш за случай от преди 3 години с изчезнало момиче, за което се предполагало че е изнасилено от мигранти, а полицията покрила случая.

    Това е твоето доказателство че Путин потдържа нацисти в Европа и че нарича европейските политици "нацисти"!

    След като за пореден тъп ти навирам в лицето неадекватността и повърността на коментарите ти, ЩЕ СЕ СКРИЕШ ЛИ?
  • 19 Диди

    2 9 Отговор
    Ти си доста неадекватен.Не мисля,че не трябва да описвам всичко с подробности,така или иначе няма да го разбереш.А че има руска пропаганда,това е факт,но ти естествено отричаш,че винаги запаза е виновен за руснаците,това също отричаш.КРОКО,ТИ СИ НИКОЙ,ЗА ДА МИ КАЗВАШ ДА СЪМ СЕ СКРИЕЛА.Всеки има право да има мнение...ако аз възхвалявах Русия,вие всички русофили щяхте да слагате плюсове по изказванията ми.И ОЩЕ ВЕДНЪЖ,НЕ СЪМ ТЕ КАРАЛА НАСИЛА ДА ЧЕТЕШ ТОВА КОЕТО ПИША.СЪВЕТ ОТ МЕН..НЕ ЧЕТИ.
  • 20 Диди

    1 7 Отговор
    Грешка....не мисля че трябва да описвам....
  • 21 гост

    7 3 Отговор

    До коментар #17 от "Диди":

    Като цяло хората ти казват, че е по-правилно да не се стига и да не се дава повод за проблеми (това, за което ти е писал 16), а не да създаваш постоянно поводи, а после да търсиш "диполоматичното" им решение!

    "На НАТО това им е работата,да правят обучения и защитават Европа." Само по себе си изречението не е грешно, но пречупено през призмата на международните отношения е от огромно значение КЪДЕ и КАК. Неправилният избор не е нищо повече от умишлен повод за агресия. А как постоянното търсене на конфронтация от страна на НАТО ще защити Европа?

    Странно как не виждаш, че Европа е пушечното месо в евентуален конфликт САЩ - Русия. Не е нещо, което е цел на НАТО да опази, а е прежалената предна линия, която с цената на унищожението си ще намали пораженията, но не за НАТО и не за ЕС, а за само и единствено за САЩ. Европа е просто много по-голям брой хора, които САЩ няма да пожали в преследване на целите си, подобно на жертвите от кулите близнаци.

    НАТО в начинът си на съществуване, управление и взимане на решение не е солидарна структура, а еднолична собственост на САЩ и нормално интересите на САЩ са водещи. А те уви са доста различни от тези на ЕС, по простата причина, че ако държавите имаха право на свободен избор, а не на подчинение по силата на членството си, никога не биха приели чужди ракети, командвани от чужда държава на своя територия. Май има огромно значение кой ще натисне копчето на твоето самоунищожение - ти или друг, не мислиш ли?
  • 22 Лъчо

    8 2 Отговор

    До коментар #7 от "Диди":

    Диди, аз съм българин. Не харесвам войните и си признавам, че ми е гадно от тях. Ние сме приетив НАТО. Нямам нищо против, това е пакт, за колективна сигурност, както навремето беше СИВ. Паши ме обаче, че НАТО войски постоянно са около границата на Россия. А братушките никак не им е комфортно от това и са прави... И в един слънчев ден, света може да осъмне с нова трета световна, дано не става, ако някой НАТО генерал реши да разпореди някакъв конфликт...а провокации какви ли няма по света. Може дори трета страна да инсценира това и да въвлече Россия и НАТО във война - както се говори украински самолет е свалил Боинга над Донецк, за да накара НАТО да се включи срещу Россия. Плаши ме, лудостта на много хора, вманиачени от алчност, която в един миг съсипва всичко хубаво. А в това отношение историята е богата с примери... Не съм и против ЕС. но съгласи се, че Меркел да ти определя колко имигранти да приемеш си е диктатура...! А ние от диктатура патим векове...

    Коментиран от #26

  • 23 Диди

    1 8 Отговор
    Много отдавна бях писала,че ака Русия и Америка искат да си мерят силите,да го правят,но не бойното поле да е Европа.Знаем че от дълги години Америка има бази в Европа.Пишеш,че НАТО постоянно търси кофронтация и заради това как да защитавала Европа.Сега,в тези опасни времена,как трябва според теб НАТО да се държи?

    Коментиран от #27, #32

  • 24 Геро

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "o&k":

    Турците май отдавна вече не са наясно къде се намират и в каква посока да гледат
  • 25 Лъчо

    7 1 Отговор
    Още две такива учения и няма да останат делфини в Черно море, бас държа...
  • 26 гост

    6 1 Отговор

    До коментар #22 от "Лъчо":

    Съгласен съм с теб! За мен НАТО е отживелица, неприложима и трупаща негативи за Европа в настоящето. Определено смятам, че една независима, европейска отбранителна структура би била в пъти по удачна от американското НАТО и то не само е отбранителен аспект, но и в икономически, миграционен и т.н. .... а не Монито Паси да ми обяснява, как "естествения миграционен път на човечеството през вековете бил от Изток на Запад", тоест че това, което става в момента в Европа си е естествено?! Що не пуснат безплатни и бързи полети и кораби към САЩ, ама плуващи и летящи на Изток, да видим дали няма да се обърне естествената миграционна посока?!...ааааа, ДА...щото САЩ разбуниха съседите на Европа и впоследствие затвориха границите дори пред пренебрежимо малка част от насила създадените емигранти. Да й е честито на глупава Европа, подкрепяща политиката на САЩ през НАТО!

    Коментиран от #33

  • 27 Лъчо

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "Диди":

    Диди, ги наред ли си? Россия и НАТО ако наистина се заемат да си мерят кое магаре е по-мъжко, това ще опустоши буквално планетата. Единият ще извади едни оръжия, другият ще конфронтира и така, докато не станем на леш и растения и животни и хора, вярно може да оцелеят малцина в бункери, но то и тяхното нямад а е живот после...все затворени, все с маски, все като излизат с бутилки, все едно си на друга планетас вредни битови условия. Е, ако това е разбиранията на куп войнолюбци за живота, ами да натискат копчетата! Аз така и такащ е се махам от тоя свят вече ми писна да страдам, няма да се ядосвам, но унищожението на живота тук, ще е тотална човешка глупост. Е, като не искат да има растения славеи пауни лисици нормални хора, да стрелят. то ти писва от войнолюбци и ядове тук заради луди алчни примати в човешки вид! Аз обаче съм дал обещание пред някои същества, че като пукна и се освободя от тленното, ще се заема именно с такива примати дето ни тровят и трепят и крадат по какви ли не начини. Е, тогава ще се превърна в гигантски керпеден и ще тръгна на лов за?.... топки... Ако оцелееш след ракетите и отровите и чуеш някой дори в бункерите да крещи неистово, да знаеш че съм влязъл през климатроника и съм го докопал за тестикулите! Това много ще ме топли...твърде много. ще се храня само от кресчендата на такива личности ако ги докопам за топките...голям кеф е да хванеш за дисагите с керпеден някой примат, дето те е крал, тровил трепал да знайш! Скоро ще пукна з

    Коментиран от #31

  • 28 Диди

    1 5 Отговор
    Лъчо,никой не иска война,това е най лошото,което може да се случи.Нима мислиш,че НАТО са се разположили по балтийските държави ей така защото им е на кеф ли?А ти умишлено не спомена за ,,обичта,,на Русия към Украйна.А за Меркел и нейната политика с бежанците,това е безспорно така.Това не харесвам и аз,затова няма да гласувам за нея.Мисля,че ние в Европа живеем добре и дано така да остане.
  • 29 Ихаааааа

    5 2 Отговор
    НАТО трябва да пази Европа от ............ НАТО, това е!
  • 30 Диди

    1 2 Отговор
    Лъчо,разбира се,че не...успокой се.
  • 31 Лъчо

    5 0 Отговор

    До коментар #27 от "Лъчо":

    Уф Диди, щях да забравя. не зная коя отбрана ще е най-добрата, но зная, че от хиляди години тоя свят е пълен с луди войнолюбци. А това говори, че човечеството не е еволюирало и все се върти около приматското животинско его. Правят много деца, после почват войни, после пак строителство в несвяст пак войни? Е, щом така ви харесва карайте я, докато не пукне всичко! Аз обаче нямам намерение да си пилея времето и да се чудя тоя луд ли е или оня луд ли е дето натиска бутоните ит репе невинни? затова ще ускоря процеса - не ми се чака до 100 години бе, тоя свят повечето е луд? Ето аз казвам на Теленор че не съм сключвал договор с тях, а те искат пари? казвам им дайте да разследваме кво става, никви ги нема? затова ще стана Най-керпеден и ще късам топки...много топки да знайш! И на доста политици дето оплескват живота на невинни... не зная дали евроармия би била по-доброто, но няма ли правилни справедливи Закони каквато и армияд а туриш, все накрая битият бит, е..ният е е..н! затова не ми допада твойта версия, НАТО да атакува Роиссия, не че провокациите са спирали, което ще доведе до краят на врабчета славеи редица дървета и храсти..повечето неща. че ще умрат пове3чето хора е факт. Една Фукушима изтече малко и рибите мутираха...? А при десетки ядренни оръжия бомби? ще се превърнете в марули с крака да знайш! честит ти 21 век!~
  • 32 гост

    5 3 Отговор

    До коментар #23 от "Диди":

    А не виждаш ли, че бойното поле е отдавна е избрано от САЩ и е Европа? Русия в случая няма да избира къде, а ще е принудена. ...е....поне ракетите вече летят надалеко....този път на Америка няма да и се размине само с Пърл Харбър. Добър повод САЩ да преосмислят политиката си спрямо света, ако изобщо на кукловодите им пука за Америка и за Света като цяло!
    Дано Тръмп успее да капсулира САЩ в държавата и територията САЩ отвъд световните имперски амбиции на хората, които олицетворяваха щатите и управляваха света последните десетилетия. Тези хора, не са добри хора, намеренията им не са добри и отдавна са насочени не към определена държава, а към човечеството като цяло.
  • 33 кроко

    3 3 Отговор

    До коментар #26 от "гост":

    Забрави ги тея глупости за независимата европейска отбранителна структура. Същото ще е като с ЕС: най-големите ще гледат първо те да са защитени, а другите кучет аги яли.

    Коментиран от #34

  • 34 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #33 от "кроко":

    Прав си! Мечти! Но поне няма да творят глупости като сега, а напротив - ще се противопоставят на презокеански интереси засягащи пряко Европа. Все пак по-различно е, когато решиш да нападаш съседка и когато населението на твоята, собствена държава трябва да понесе неминуемите последствията от това, отколкото да правиш войни на майната си и това да ти носи единствено позитиви. Най- малкото би избрал с какви оръжия да нападаш и надали ще използваш ядрен арсенал, нали? Или когато заради интересите на някой, дето не си му виждал очите си съсипваш икономиката....както и да е...тоя живот надали ще стане, така че няма какво да го мислим! :)
  • 35 у дома

    2 3 Отговор
    Еее, що е тая злоба бре, НАТО просто си е у дома - от 6 държави около Черно море 3 са натовски, а 2 пронатовски. :))
  • 36 Бай село

    1 1 Отговор
    До Диди ! На Нато им работата да правят обучение и да защитават Европа. Първо , ако беше ходила в казарма или беше прочела заглавието щеше да ти ясно ,че армията не прави обучение , а учение. Второ НАТО от кого пази Европа след като никой няма намерение да я напада? Пишеш ,че живееш в Европа къде в Германия , Англия, Франция или в бунището България? Защитавам мира в Европа! Като си такъв спец въведи мир в България направи така ,че хората да не си лягат с брадвите зад вратата, да не бъдат ограбвани вечер от крадци , а денем от политици! НАТО е един паразит , който яде парите на членуващите в него, и си търси въображаем противник! За съжаление яде и нашите пари, трови земите ни , въздуха и морето, мисли много за нас няма що! Защо не си търси враг в други морета и държави , ами в нашето море и нашата държава? Целта на Нато и Америка е да държат света под чехъл, но на Русия това не и отърва и затова я сочат като враг! Мислещите като теб се влюбиха в Нато и Америка ,и Русия я направиха враг , а Турция брат колко мило. Диди можеш ли да кажеш, колко Българи са загинали от Руска агресия , и колко от Американска? Защо не прочетеш историята и да си отвориш очите, че Русия никога не ни е нападала , нито ще ни нападне някога, но благодарение на такива , като теб ще стане братоубиец! ЖАЛКО!
  • 37 малкият сашко

    0 1 Отговор
    дано да са си взели поука от техните колеги от доналд кук и да са се запасили с повечко памперси че да не цапат
Новини по държави: