Last news in Fakti
  Тема: Украйна

2 Февруари, 2017 07:29 1 640 7

Референдум в Украйна за присъединяване към НАТО

  • украйна-
  • нато-
  • петро порошенко-
  • референдум-
  • конфликт

Порошенко иска да има допитване до украинските граждани

Референдум в Украйна за присъединяване към НАТО - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Украинският президент Петро Порошенко планира да направи референдум в страната, на който гражданите да бъдат попитани дали трябва тя да се присъедини към НАТО, съобщи немското издание „Функе Медиенгрупе“.

Сондажите показват, че близо 54% от украинските граждани подкрепят подобен ход.

От април 2014 година в Източна Украйна са били убити над 10 000 души. Киев и НАТО обвиняват Русия в подкрепа към сепаратистите, докато Кремъл отрича.

„Преди четири години само 16% от украинците искаха да се присъединят към НАТО. Сега процентът е 54“, е казал Порошенко. Той добави, че като президент трябва да се вслуша в желанието на хората и да направи референдум по този въпрос.

Заради конфликта в Източна Украйна и анексирането на Крим, Европейският съюз и Съединените американски щати наложиха санкции срещу Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роги

    9 9 Отговор
    Голяма грешка ако влязат в НАТО.Така се почва, после ЕС и работата ще отиде на по зле.
  • 2 Kcaniba

    9 9 Отговор
    Да влиза руската армия в Киев!!!
    Западенците да си влизат в нато!!!
    Къв ти референдум, когато 30% от населението ти или са бежанци, или се крият по миши дупки от мобилизазията!!!
    Отделно има ато ли, гражданска война ли...
  • 3 Трол

    6 5 Отговор
    Шорошките колеги как цвърщаха, че ще им паднат визите на украинците, пък то нищо не стана. Но то минава и се забравя, сега могат да цвърчат как Украйна ще влиза в НАТО. Приятно цвърчене.
  • 4 no name no face no number

    7 7 Отговор
    A в България??? Кога ще има референдуми по важните въпроси НАТО и ЕС???Както и всички останали. Тва че Паси ни даде дупетата под наем на всички не означава , че сме съгласни.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Няма НАТО има ГОВ НАТО.

    6 5 Отговор
    Мей примамва Турция със строителство на самолети, за Анджи Меркел лети и тя там да прави също голям метан сакън Турция да не се сближи с Русия, че тогаз от где гаваз да ходи и да мре за нежните европейци с бели нежни ръчички. Турчина го лъжат 100 години че ще влезе в Европа и ни Х.я! Трябва да е проумял турчина че го баламосват и ползват за пушечно месо. Кой ще ходи от НАТО в Украина? БНА или Черна гора? Гола вода! Русията ще ги лъхне без да ги усети и до Ламанша ако ще и границите на СССР ще възстанови защото са нейни съгласно договора в Ялта приети от Сталин, Рузвелт и Черчил и никой не ги е отменял освен този който ги е подписал. Марули натовски- пародии и смешки. Играят си с барута ама ще хвърчат глави!
  • 7 Сноудън

    2 3 Отговор
    И 100% да станат желаещите смисъл от референдум нама!

    Важно е дали НАТО ги иска, а не какво те икат!

    В НАТО сами незнаят какво ще става с тяхната организация и дори проеките за разполагане на ракети в Румъния и Полша са замразени!

    Не е изключено НАТО да остане без САЩ и за това НАТО не иска конфликт с Русия!

    Не е изключено също Западните Цнности да потърсят след това помощ от Русия и тя да оглави НАТО!
Новини по държави: