2 Февруари, 2017 12:06 1 495 1

Антисемитските нападения в UK достигнаха рекорден брой

  • великобритания-
  • нападения-
  • евреи-
  • антисемитски-
  • синагога-
  • brexit-
  • обиди-
  • рекорд

През 2012 година нападенията са били двойно по-малко

Антисемитските нападения в UK достигнаха рекорден брой - 1
Снимка: Shutterstock

Антисемитските нападения във Великобритания достигнаха рекордно висок брой, невиждан до този момент в страната. За изминалата година на британска земя са регистрирани 1309 случая на инциденти на антисемитска основа.

Тези данни бяха публикувани от организацията „Community Security Trust” (CST), чиято основна мисия е защита на еврейското население на Острова.

Броят на инцидентите за изминалата година е с 36% повече от предходната 2015 г. Организацията събира данни от 33 години насам и посочва, че никога не е имало толкова атаки.

Най-често евреи са обиждани вербално на публично място. „Най-лошото е, че по някаква причина хората се чувстват по-уверени да изразяват антисемитизма си на обществени места“, заяви началникът на CST Дейвид Делю.

Основната причина за тези нападения е растящата омраза и ксенофобия след референдум във Великобритания за излизане от Европейския съюз.

Наскоро британските власти обявиха, че ще осигурят допълнителни 13 милиона паунда за увеличаване полицейското присъствие около синагоги и еврейски училища, съобщи Би Би Би Радио 4.

В доклада на CST се посочва, че действителният брой на антисемитските нападения може да е много по-голям, защото много хора не са се оплакали на полицията.

При 64 от случаите цел са били синагоги, а 83 инцидента са станали в еврейски училища през 2016 година, посочват от CST.

За справка през 2011 година случаите на антисемитски нападения на територията на Великобритания са били 609. През 2012 година са 650, а през 2013 – 535.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dghdfg

    2 0 Отговор
    Навсякъде разбраха вече, че АДОЛФ БЕШЕ ПРАВ!
Новини по държави: