Last news in Fakti

4 Февруари, 2017 09:16 2 211 15

Източна Украйна отново е бойно поле

  • украйна-
  • война-
  • конфликт

Десетки населени райони са засегнати от ескалацията на боевете 

Източна Украйна отново е бойно поле - 1
Снимки: БТА/АР

Десетки населени райони са засегнати от ескалацията на боевете в Украйна, предаде ДПА.

"Положението на гражданското население достигна критични нива", заяви австрийският министър на външните работи Себастиан Курц, който в момента е председател на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ).

Имаме хиляди хора без вода, ток и отопление при много ниски температури, каза той на пресконференция при вчерашното си посещение в молдовската столица Кишинев, цитиран от Австрийската телеграфна агенция.

Курц поиска насилието да бъде прекратено, както и да бъде предоставен достъп за наблюдателите от ОССЕ и хуманитарни работници.

Източна Украйна отново е бойно поле

Новото разгаряне на бойните действия в тлеещия от три години конфликт съвпадна с поемането от Украйна на едномесечното председателство на Съвета за сигурност на ООН, отбелязва ДПА.

По данни на ООН в конфликта досега са загинали около 10 хиляди души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кроко Посерков

    6 21 Отговор
    Съветския тоталитаризъм в дейвствие ! Украйна ще бъде наказана саио затова , че посмя да си обърне погледа на запад.

    Коментиран от #2, #3, #6

  • 2 бай Хой посерко

    10 10 Отговор

    До коментар #1 от "Кроко Посерков":

    Кроко пак си забравил да си изпиещ хапчетата

    Коментиран от #5

  • 3 сссСульо

    15 5 Отговор

    До коментар #1 от "Кроко Посерков":

    Не погледа, а задника! И не Украйна, а Порошенко и свитата му!
  • 4 Kcaniba

    13 5 Отговор
    Усраига е създадена от комунистите и е урравлявана днес от комунистите!!
    Тя не трябва да бъде наказана за това, че била погледнала на Запад!!!
    Запада трябва да накаже правещите елити за това че са създали условиятя за ненужната гражданска война!!!
    Усраина ще се разпадне така или иначе!!
    Там живеят несъвместими идеи, вярвания, култури, конфессии, а олигархията им вместо да строи мостове , само от пари се интересува!!!

    Коментиран от #7, #11

  • 5 сссСульо

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "бай Хой посерко":

    Пил ги е! Просто са нов внос от Гренландия и действието им не зависи от момента и начина на приемане, а от волята на американските вносители!
  • 6 Герберасите на власта

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "Кроко Посерков":

    За тяхно нещастие си обърнаха и други части на тялото ,но обещаната "ламарина" не пристигна и сега си стоят така наведени без гащи и хората от запада само ги съжаляват колко са зле.
  • 7 Кроко Посерков

    2 11 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    Ей Kcaniba , Рашка от клгл е създадена от фашистите ли ? Целия СССР дето се сгромоляса е създаден от комунистите ако искаш да знаеш и всички бивши републики освен прибалтийските продължават ла се управляват от наследниците на комунистите .

    Коментиран от #8, #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 no name no face no number

    8 4 Отговор
    Не погледа а дупето на Украйна е на запад, но колкото и да атакуват нямат шанс. Шанса е в мирни преговори но не и с Порошенко и неговите съучастници, а с ново демократично правителсво избрано от украинците. Тогава има шанс за мир. С тия обирджии и продажници Украйна няма бъдеще.и ние също с нашите обирджии нямаме.
  • 10 ссс

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "Кроко Посерков":

    Грешка! И прибалтийските се управляват от комунисти. Дори САЩ се управлява вече от комунисти!
  • 11 Sergiy

    1 5 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    Глупости както винаги ))) тъпотия и простотии, не един "специалист" по въпроси в Украйна, сигурно в живота съща проблема. Не пропуска нито една новост за Украйна, поне сменяй ника и начин на писане, макар че тъмня винаги ще излезе )

    Коментиран от #14

  • 12 СЛАВА РОССИИ

    6 1 Отговор
    Провокират Русия да се намеси и да я обвинят в агресия срещу суверенна държава, народ и територия . Ни Украина не суверенна а е марионетка. Русия ще осигури всичко каквото е необходимо за ДНР и ЛНР щото те сами да устоят правото си на живот. Русия там с войска няма да влезе. И фашистите на Потрошрнко ще покаят ГАЗ! ГОВ НАТО е меко дупе и не ще устиска.
  • 13 Да здраствует СССР!

    2 0 Отговор
    Гуд бай ЕССР. СССР ще възстанови границите си установени в Ялта от РУСИЯ, САЩ и Англия, които не е отменял! СССР не правомерно е обявен за разградено лозе и следва да се възстанови! СЛАВА РОССИИ, РУСКОЙ ФЕДЕРАЦИИ, СЛАВА ПУТИНУ!
  • 14 KCANIBA

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Sergiy":

    Публикувано във факти.бг: Усраига е създадена от комунистите и е урравлявана днес от комунистите!!
    Тя не трябва да бъде наказана за това, че била погледнала на Запад!!!
    Запада трябва да накаже правещите елити за това че са създали условиятя за ненужната гражданска война!!!
    Усраина ще се разпадне така или иначе!!
    Там живеят несъвместими идеи, вярвания, култури, конфессии, а олигархията им вместо да строи мостове , само от пари се интересува!!!
  • 15 Гост

    5 0 Отговор
    Само да припомня как тръгва всичко. Украйна беше фалирала. Имаше нужда от 15 млрд. $ . Всички международни финансови институции отказаха. Русия обаче отпусна тези пари. Тогава целия "цивилизован" Запад ревна главоломно. Не може така! Та това си е чиста агресия от страна на Русия! И Вместо да дадат 15 млрд. почнаха лъжливи приказки за еврочленство, НАТО и т.н. И дадоха няколко милиона и обещания за "траншове" и какво ли не. тогава се случи Майдана (може би беше по-лесно отколкото да изпълнят обещянията си) Законният президент беше изгонен. После се случи Крим и последните събития. Като се погледне хронологията и ако имате логика, може ли да познаете кой диктува събитията и кой ги предизвика? Кой е агресора?

    Аз не искам да вземам страна в конфликта, защото и от двете страни има хора. Хора с една и съща душа и един и същ човешки живот, който лесно се изпарява.

    Но мисля логически, а логиката ми говори, че развитият западен свят е цивилизован само вкъщи, а навън - дявол. Така е било през последните 1500-2000 години (откакто са се оформили някакви съвременни общества и общности). А руснаците от комунистите насам не са цивилизовани дори и вкъщи. Много глупости са сътворили комунистите от олтара на властта.

    Поздрави на всички,
    и ви призовавам, българи, мислете и се обединете!
    Съединиението прави силата!

    П.С.
    ЕУ и всяка една организация , не е лоша, стига да може да си защитаваме националните интереси вътре в нея! Но затова се иска да си зна
Новини по държави: