4 Февруари, 2017 19:20 1 698 10

Рейтингът на Тръмп дълбае дъното

  • сащ-
  • рейтинг-
  • доналд тръмп

Популярността на Доналд Тръмп е най-ниската в историята

Рейтингът на Тръмп дълбае дъното - 1
Снимка: БТА/АР

Популярността на президента на САЩ Доналд Тръмп е по-ниска от тази на всички предишни президенти в този период от управлението им, показват публикувани вчера проучвания, цитирани от ДПА.

Американското обществено мнение изглежда наказва президента за серията спорни укази, издадени през първите 15 дни след встъпването му в длъжност. Проучване на телевизия Си Би Ес му дава подкрепя от само 40 на сто. Анкетите на Си Ен Ен и института Галъп са съвсем малко по-добри, като му дават подкрепа от 44 на сто и 43 на сто.

Тръмп е първият президент с негативно равнище на одобрение в този период от президентския си мандат, съобщиха медии в САЩ. Той получава позитивен рейтинг в проучване на консервативния институт Расмусен, според който 54 на сто от американците подкрепят президента си. Дори това обаче е по-ниско от проучванията на същия институт за популярността на предишни президенти. Барак Обама имаше подкрепа от 61 на сто на 3 февруари 2009 година.

Според Си Ен Ен над 50 на сто от американците се противопоставят на политиката на Тръмп в ключови области като тероризма, имиграцията и външната политика. Шест от всеки 10 са против плана му за изграждане на стена по границата с Мексико, за да спре миграцията, а 53 на сто не одобряват указа му, забраняващ в САЩ да се допускат граждани на седем предимно мюсюлмански страни.
Проучванията показват и разделението в страната, отбелязва ДПА.

88 на сто от поддръжниците на Демократическата партия са против забраната. Същият процент от поддръжниците на Републиканската партия я подкрепят.

Американците са единни само за едно. 78 на сто от тях смятат, че през първите си две седмици на поста новият президент действат точно както се очаква от него, отбелязва агенцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мършата

    5 18 Отговор
    Импичмент, веднага! Разкарайте го тоя дърт и неадекватен! Има такива прекрасни хора там, като Хилари Клинтън, кмета на Луизияна, Брънчо от Масачузетц, Джей Уорлик, който ни беше и посланик би лобирал идеално за нашите интереси, дай Бог да се кандидатира!
  • 2 АЗ САМ

    17 3 Отговор
    Ало ...платени клюкари !44% си е положителен резултат. То и при Рейган същите демонстрации - а сега паметници му правят !
  • 3 мършатасиемърша

    11 4 Отговор
    Статистика от СНН е невярна статистика.Тръмп ще бъде най-великият президент, който САЩ са имали досега.Досегашните бяха пълни п.тки.
  • 4 onq s konq

    6 9 Отговор
    Тръмп или трябва да смени курса,или ше бъде свален насилствено.Естествено той като Президент Е КОНТРОЛИРАН В ОБЩИ ЛИНИИ ОТ КОНГРЕСА НА САЩ,но все пак ПРЕЧИ В ДЕТАЙЛИТЕ НА ТРАДИЦИОННИЯ АМЕРИКАНСКИ ЖИВОТ!Според мен основната му грешка е,че Е НЕДАЛНОВИДЕН И С ПРЕКАЛЕНО КЪС ХОРИЗОНТ НА РЕАКЦИЯ,т.е. "сега и веднага" Америка да забогатее чрез намаляване до минимум вноските си в НАТО/70% от цялата издръжка в пари/,изгонване на емигрантите и респективно затваряне на социалните програми за интеграцията им,спиране притока на нови,и т.н.Това което му убягва обаче е,ЗАГУБАТА НА ЕВРОПА КАТО ИКОНОМИЧЕСКИ И ВОЕНЕН ПАРТНЬОР ПОРАДИ ПОРУСОФИЛЧВАНЕТО Й,КОЕТО АВТОМАТИЧНО ЩЕ ДОВЕДЕ ДО ЗАГУБА НА СФЕРИ НА ВЛИЯНИЕ НЕ САМО В БЛИЗКИЯ ИЗТОК,НО И ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ.И ще дойде време,когато не САЩ ще налагат санкции на Русия,а ще стане точно обратното!
  • 5 кроко

    5 4 Отговор
    Пророка деси-стоян каза че Тръмп е „саморекламиращ се продукт” и „среден бизнесмен с финансови проблеми” (може би е имал предвид че не е лесно да се въртят милиарди, а деси-стоян върти трилиони във фирмите си и затова Тръмп му се вижда средна работа). Но каза че „начина му на действие в крайна сметка води до провал”! Щом пророка е казал, значи така ще е, срива му се рейтинга на Тръмп и няма да може да спи тази вечер!

    Ето и самото предсказание на деси-стоян, ком.№13: https://fakti.bg/world/221573-kmetat-na-berlin-kam-tramp-ne-pravi-tazi-stena

    Коментиран от #6

  • 6 бай Хой

    2 5 Отговор

    До коментар #5 от "кроко":

    Плак , плак , на Кроко-Клюкарката , деса-стоян бял ден не му дава да види. Яко те гони параноята Кроки пии си хапчетата.
  • 7 Истина

    4 0 Отговор
    Трумп ще се оправи с либералните л..на,които ни докараха до това положение!Ред и правила важащи за всички е вкарат в пътя!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 естет

    3 0 Отговор
    Нека си стои. Има хубава жена Другото не е важно
  • 10 КРОМАЗА

    2 0 Отговор
    Гледам някои от пишещите тук са силно заразени от разни журналистически брътвежи в световен мащаб ,но как ще обяснят почти 50% подкрепа за действията на Тръмп тогава ??? Ами просто става ясно ,че това което пише платената журналистика няма нищо общо ,с това което расте по нивите...